Rusia s-ar putea amesteca în alegerile din Germania

Data publicării:
Putin Meets With Merkel In Berlin
BERLIN, GERMANY - JUNE 01: German Chacellor Angela Merkel (L) and Russian President Vladimir Putin shake hands at the end of a joint press conference at the Chancellery June 1, 2012 in Berlin, Germany. Putin is on a one-day state visit to Germany before heading to France. The two leaders were reportedly expected to talk about Syria. (Photo by Carsten Koall/Getty Images)

Rusia s-ar putea amesteca în alegerile parlamentare din Germania, de anul viitor. Avertismentul cât se poate de serios vine chiar de la şeful serviciului de informaţii externe al Germaniei.

Putin Meets With Merkel In Berlin
Angela Merkel și Vladimir Putin / Gulliver/GettyImages

El susţine că ruşii ar putea folosi atacuri cibernetice pentru a crea confuzie. iar toată Europa este vizată de astfel de atacuri, şi Germania în special. Nu este prima oară când oficiali de la Berlin acuză Moscova de atacuri cibernetice.

Cu câteva luni în urmă, tot serviciile de contrainformaţii au anunţat că hackerii din Rusia se află în spatele breşelor de securitate înregistrate în serverele camerei inferioare a Parlamentului german.

Luna trecută, şi Statele Unite au acuzat oficial Rusia de implicare în alegerile prezidenţiale, prin atacuri cibernetice asupra computerelor de la partidele politice. De fiecare dată, Kremlinul a negat astfel de acuzaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri