Rusia și-a schimbat din nou abordarea în Ucraina, afirmă Ministerul britanic al Apărării

Data publicării:
razboi ucraina obuzier lansator soldat ucrainean
Rusia și-a schimbat din nou abordarea în Ucraina, afirmă Ministerul britanic al Apărării. Foto: Profimedia Images

Rusia a schimbat din nou abordarea militară a războiului pe care l-a declanșat acum un an, iar ținta pare să fie acum degradarea armatei ucrainene, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de vineri dimineață.

După 2014, obiectivul strategic al Rusiei în Ucraina a fost, foarte probabil, consecvent: să își controleze vecinul.  În perioada 2014-2021, rușii au urmărit acest obiectiv prin subversiune, prin promovarea unui război nedeclarat în Donbas și prin anexarea Crimeei, notează britanicii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La 24 februarie 2022, Rusia a trecut la nouă abordare și a lansat o invazie la scară largă, prin care a încercat să pună stăpânire pe întreaga țară și să-i dărâme guvernul, mai spune guvernul de la Londra.

Britanicii mai spun că până în aprilie 2022, Rusia și-a dat seama că această încercare a eșuat și s-a concentrat pe extinderea și formalizarea dominației sale asupra Donbasului și a sudului Ucrainei. A făcut progrese lente și extrem de costisitoare, se mai arată în evaluare.

În ultimele săptămâni, Rusia și-a schimbat probabil din nou abordarea. Campania sa urmărește acum probabil în primul rând să degradeze armata ucraineană, mai degrabă decât să se concentreze pe acapararea de noi teritorii substanțiale. 

Liderii ruși urmăresc probabil o operațiune pe termen lung în care mizează pe faptul că avantajele Rusiei în ceea ce privește populația și resursele vor epuiza în cele din urmă Ucraina, mai spune Ministerul britanic al Apărării.

Citește și: Ce s-a întâmplat pe 24 februarie 2022, ziua în care Rusia a declanşat în Ucraina cel mai grav conflict după al Doilea Război Mondial

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri