Video Cel puțin 35 morți, printre care trei copii, și 80 de răniți într-o explozie la o benzinărie din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
explozie la o benzinarie
Cinci morți și zece răniți într-o explozie la o benzinărie din Rusia.

Cel puțin 35 persoane au murit, printre care trei copii, și 80 au fost rănite, într-o explozie care a avut loc la o benzinărie din orașul Makhachkala din Daghestan, sudul Rusiei, luni seară, a informat agenția de știri TASS, potrivit Reuters.

ACTUALIZARE 13:00 Cel puţin 35 de persoane au murit în explozia urmată de un incendiu dintr-o staţie de benzină din Daghestan, republică din Caucazul rus, potrivit ultimului bilanţ publicat marţi de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, relatează AFP.

„Numărul total de morţi este de 35”, potrivit Ministerului, care evocă de asemenea zeci de răniţi.

Cu puţin timp înainte, Ministerul rus al Sănătăţii a anunţat un bilanţ de 33 de morţi şi circa 80 de răniţi.

Cauzele catastrofei nu sunt încă cunoscute, dar accidentele şi incendiile de acest tip sunt ceva obişnuit în Rusia, potrivit AFP. Adesea, ele sunt provocate de încălcări ale normelor de securitate sau de vechimea instalaţiilor.

ACTUALIZARE 08:50 - Numărul persoanelor ucise a crescut la 27, printre acestea fiind și trei copii. Explozia a făcut 75 de victime, cu 10 persoane care se află în stare critică. Treisprezece copii sunt răniți, iar o parte dintre victime vor fi transportate la Moscova. Pompierii au avut nevoie de mai mult de trei ore şi jumătate pentru a stinge incendiul care s-a extins pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, informează News.ro.

ACTUALIZARE 00:54 - Numărul persoanelor ucise în explozia de la benzinărie a ajuns la 12, inclusiv doi copii, iar 50 de persoane au fost rănite, a informat serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii din Daghestan.

Știrea inițială:

Cel puțin cinci persoane au murit și 10 au fost rănite într-o explozie la o benzinărie din orașul Makhachkala din Daghestan, sudul Rusiei, luni seară, a informat agenția de știri TASS, potrivit Reuters.

Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați, a anunțat serviciul local de urgență. Potrivit autorităților, există riscul unor noi explozii și incendii, a informat agenția de presă RIA.

În videoclipurile de pe rețelele sociale se vede un incendiu mare și mai multe persoane rănite într-un spital local.

În unele postări făcute de ruși pe Telegram se vorbește de cel puțin 70 de victime - 10 morți, printre care și copii, date neconfirmate de autorități.

Sursa video: Mosckovskii Telegraf

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri