Aleksandr Dughin cere „mai mult decât răzbunare” pentru uciderea fiicei sale: „Dușmanii Rusiei au ucis-o mișelește”

Data publicării:
alekandr dughin cu mainile in cap la locul exploziei masinii fiicei lui
Foto: Profimedia Images

Aleksandr Dughin a făcut primele comentarii despre uciderea fiicei sale Daria Dughina într-un atentat cu mașină-capcană care l-ar fi vizat pe el, acuzând Ucraina pentru moartea acesteia, relatează CNN.

Daria a fost ucisă „în fața ochilor mei”, când ne întorceam de la festivalul „Tradiția” de lângă Moscova, spune Aleksandr Dughin într-o declarație transmisă pe Telegram de prietenul său Konstantin Malofeev, cel care deține postul de televiziune ultraconservator Țargrad, acolo unde Aleksandr Dughin a fost redactor-șef.

Aleksandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin, ar fi fost dus la spital după ce a venit la locul exploziei, sâmbătă seara, și a văzut cu ochii lui ce s-a întâmplat, potrivit platformei media Nexta. Pe rețelele sociale au circulat, sâmbătă seara, imagini în care se vede mașina Dariei Dughina în flăcări, în timp ce Aleksandr Dughin sosește la fața locului și își pune mâinile în cap.

„Era o fată frumoasă, ortodoxă, patrioată, corespondentă de război, expertă de televiziune și filosof. Discursurile și reportajele ei au fost întotdeauna profunde, fundamentate și reținute. Ea nu a îndemnat niciodată la violență și război. A fost o stea în ascensiune, aflată doar la începutul călătoriei ei. Iar dușmanii Rusiei au ucis-o într-un mod crud, mișelește”, spune Aleksandr Dughin.

Dughin: „Avem nevoie doar de Victorie. Fiica mea s-a jertfit pe acest altar”

Ultranaționalistul rus transformă moartea fiicei lui într-o jertă pe „altarul Victoriei” și le cere rușilor să învingă în războaiele pe care le au de dat.

„Dar noi, poporul nostru, nu putem fi frânți nici măcar de astfel de lovituri insuportabile”, proclamă Aleksandr Dughin. „Inimile noastre tânjesc după ceva mai mult decât o simplă răzbunare sau un răspuns. Este prea puțin, nu asta este firea rusească. Noi avem nevoie doar de Victorie. Fiica mea și-a jertfit viața de fecioară pe acest altar. Așa că învingeți, vă rog!” - transmite Dughin.

Marți va avea loc o slujbă de comemorare pentru Daria Dughina, anunță el.

„Patrioții” ruși cer pedepsirea Ucrainei

Postul de televizine Țargrad TV, fondat în 2015 și unde Aleksandr Dughin a fost redactor-șef, a relatat pe larg, cu multe reacții, despre moartea Dariei Dughina. „Să ne răzbunăm, să-i învățăm minte pe barbarii din Kiev”, este titlul unui articol publicat pe site-ul televiziunii, în care era citat un colonel în retragere, Viktor Baraneț, corespondentul de război al „Komsomolskaia Pravda”. Acesta consideră că după „masacrul ostentativ” al Dariei Dugina, rușii trebuie să ia „decizii dure”.

„Ce ne împiedică să pulverizăm Kievul cu mine antipersonal? Avem destule, cu atât mai mult cu cât noi, spre deosebire de Ucraina, nu am semnat Tratatul de la Ottawa care interzice utilizarea acestor mine. Trebuie să dăm un răspuns adecvat. Avem nevoie de lovituri la Kiev. Oamenii așteaptă loviturile promise asupra centrelor de decizie. Dacă vom da astfel de lovituri, poate că acei barbari fără minte de la Kiev își vor da seama că și oamenii lor vor avea o viață grea. Trebuie să facem acest lucru atât în numele Dașei, cât și în numele numărului uriaș de băieți care ne-au murit pentru a elibera Ucraina”, a declarat Vitktor Baraneț, recunoscând implicit pierderile suferite de Rusia pe front.

La rândul să, fondatorul televiziunii Țargrad, Konstantin Malofeev, cel care a transmis luni mesajul lui Aleksandr Dughin, și-a exprimat condoleanțele pentru moartea fiicei primului său redactor-șef.  El a subliniat că cea mai bună comemorare ar fi o stradă care să-i poarte numele Dariei Dughina, la Kiev. „Și cu siguranță vom numi această stradă după ea. Dar pentru asta trebuie mai întâi să reconstruim Kievul și toate celelalte orașe din Ucraina, viitoarea Mare Rusie”, spune patronul televiziunii unde a lucrat Aleksandr Dughin.

Cine a ucis-o pe Daria Dughina?

Pe de altă parte, potrivit corespondentului la Moscova al ziarului „Le Monde”, ultranționaliștii ruși l-au criticat pe Vladimir Putin că nu avusese nicio reacție nici la 24 de ore după ce Daria Dughina își pierduse viața. Reacția Kremlinului a venit în cele din urmă luni, când Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiei și a vorbit despre o „crimă josnică, plină de cruzime”.

Luni, la nici două zile de la atentat, FSB a ajuns la concluzia că serviciile secrete ucrainene sunt vinovate pentru atentatul cu mașină-capcană în care a murit Daria Dughina și a dat detalii de-a dreptul rocambolești ale presupusei operațiuni.

„Trăiesc într-o lume imaginiară”, a reacționat, de la Kremlin, consilierul președintelui Zelenski, Mihailo Podoliak.

Un fost deputat rus care acum este stabilit la Kiev după ce a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin susține însă că un grup de partizani ruși, necunoscut până acum, se află în spatele atacului în care a murit Daria Dughina, fiica ultranaționalistului Aleksandr Dughin. Ilia Ponomarev afirmă că atentatul a fost opera Armatei Naționale Republicane, un grup clandestin care activează în interiorul Rusiei și care are drept scop răsturnarea regimului Putin.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri