Controversă | Racheta nucleară lăudată de Putin ar fi picat toate testele

Data actualizării: Data publicării:
racheta 2

Racheta nucleară despre care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit la superlativ în discursul despre starea națiunii, ar fi picat toate cele patru teste din perioada noiembrie 2017 – februarie 2018. Informația apare în presa americană și este contestată de Kremlin.

racheta 2
Sursa: Ministerul rus al Apărării

Potrivit CNBC, care citează surse din comunitatea de informații americană, cea mai bună performanță a fost de nici 36 de kilometri și puțin peste 2 minute de zbor.

Ascultați de președintele Vladimir Putin și aveți încredere în el”, a replicat, de la Kremlin, purtătorul de cuvânt, care a contestat dezvăluirile din presa de peste Ocean.

Preşedintele rus s-a lăudat, în martie, cu noua rachetă nucleară. Una care ar fi invincibilă. Nu există niciun sistem balistic care să o poată opri, a spus atunci Vladimir Putin.

„Acest nou sistem balistic nu are, practic, nicio limită de distanţă. După cum puteţi vedea şi din video, poate să atace ţinte şi la Polul Nord, şi la Sud. Sarmat (numele noului sistem - n.r.) e o armă formidabilă. Nu există niciun sistem balistic, nici măcar în stadiul de proiect, care să fie un obstacol în calea Sarmat. E o rachetă balistică de mică altitudine, greu de depistat şi capabilă să poarte focos nuclear. Are o rază de acţiune practic nelimitată, o traiectorie imposibil de anticipat şi poate ocoli punctele de interceptare. E invincibilă în faţa tuturor sistemelor de apărare aeriană şi antirachetă”, a declarat liderul de la Kremlin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri