Video Cum arată mobilizarea într-un centru de recrutare din Rusia: „De ce naiba urlați ca femeile? Joaca s-a terminat! Sunteți toți soldați!”

Data publicării:
militari in centru recrutare in rusia
Sursă foto: captură Twitter

O filmare făcută cu telefonul într-un centru de recrutare din Rusia arată cum ofițerii ruși se chinuie să se facă auziți într-o sală plină de oameni aduși cu mobilizarea, care țipă nemulțumiți și nu-i lasă să vorbească. Un ofițer le strigă de la microfon care va fi programul lor și ce salariu vor primi, atenționându-i că „joaca s-a terminat”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ofițerul de pe scenă: - De ce naiba urlați ca femeile? (Țipete din sală) Gura și purtați-vă cum trebuie! De ce urlați? (Țipetele nu se opresc) Vă zic, de-acum sunteți soldați, bărbați. Gata! Joaca s-a terminat! Sunteți toți soldați! Trei zile aici. Apoi zburați. Apoi două săptămâni până la antrenament. (...) Salariul este ca pentru un soldat profesionist sau ofițer, în funcție de gradul vostru. Salariu de combatant, statut de veteran combatant până la terminarea operațiunii speciale, apoi vă întoarceți acasă. Întrebări?

Ofițerul le-a mai spus celor din sală că nu-și vor pierde slujbele pe care le-au lăsat ca să plece la război și că posturile lor vor fi păstrate.

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare. Anunțul a provocat un exod al rușilor care încearcă să părăsească țara înainte de a fi chemați la armată, dar și proteste anti-mobilizare în mai multe orașe din Rusia, care s-au soldat cu peste 1.300 de arestări.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri