Magnatul rus al cârnaților a murit în India după ce a căzut de la fereastră. Colegul de partid al lui Putin criticase invazia Ucrainei

Data actualizării: Data publicării:
Pavel Antov, magnatul cârnaților
Pavel Antov era în vacanță în India, acolo unde urma să își sărbătorească ziua de naștere, atunci când a fost găsit întins pe jos într-o baltă de sânge. Foto: Profimedia Images

Un magnat rus al cârnaților implicat în politică, care a criticat în trecut invazia rusească a Ucrainei, a murit după ce a căzut de la etajul trei al unui hotel de lux din India, informează The Telegraph.

Pavel Antov era un membru al partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită, și multimilionar, fiind fondatorul uneia dintre cele mai mari companii producătoare de cârnați din Rusia.

Antov era în vacanță în India, acolo unde urma să își sărbătorească ziua de naștere (împlinea 66 de ani), atunci când a fost găsit întins pe jos într-o baltă de sânge în afara Hotel Sai International din Rayagada, un district al statului Odisha.

Un oficial al poliției a declarat pentru NDTV că se crede că oligarhul rus s-a sinucis după ce a devenit depresiv din cauza morții prietenului său care a fost și el găsit mort în același hotel.

Vladimir Bidenov a fost găsit inconștient joi în camera sa de la primul etaj al hotelului înconjurat de sticle goale de vin.

Hotel Sai International, Rayagada, India
Hotelul din India unde era cazat Pavel Antov atunci când a căzut de la fereastră. Foto: Profimedia Images

Antov era președintele comisiei pentru agricultură din parlamentul regiunii Vladimir a Rusiei și era unul dintre cei mai bogați deputați ruși, potrivit publicației Forbes în lumba rusă, având un venit anual oficial de aproape 150 de milioane de euro. Acesta era fondatorul companiei de produse din carne, Vladimir Standard.

În luna iulie a acestui an, Antov a postat pe WhatsApp un mesaj prin care critica atacurile cu rachetă ale Rusiei asupra Kievului și le numea „terorism”. Magnatul rus se referea la știrea despre fata care fusese salvată de sub dărâmături după ce casa ei fusese bombardată.

La scurt timp după, Antov și-a cerut scuze pentru mesajul distribuit, spunând că fusese postat de altcineva. Mai mult, Antov s-a declarat „un suporter al președintelui și un patriot al țării mele” și a adăugat că susține obiectivele invaziei declanșate de Kremlin în Ucraina.

Alexei Idamkin, consulul-general al Rusiei în Calcutta, a spus pentru agenția Tass că nu există nimic suspect în legătură cu moartea deputatului.

Citește și: Căzuți de la etaj, de pe stâncă sau din barcă, sinucideri suspecte sau ritualuri șamanice. Lista celor 12 oligarhi ruși morți în 2022

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri