Rușii susțin că l-au „rănit grav” pe Kiril Budanov, șeful spionajului militar ucrainean. Kievul neagă informația

Data actualizării: Data publicării:
kiril budanov in birou
Propaganda rusă inventează știri cu „rănirea gravă” a lui Kiril Budanov, șeful spionajului militar ucrainean. Foto: Profimedia

Mașina de propagandă rusă a transmis mass-mediei o știre pe care presa ucraineană o consideră falsă, despre o rachetă care ar fi lovit clădirea serviciului de informații militare din Ucraina, rănindu-l grav pe Kiril Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, potrivit Ukrainska Pravda.

RIA Novosti citează un misterios „angajat al forțelor de securitate ruse” care se pare că a primit această informație de la „surse din serviciile de informații ucrainene”.

Informațiile arată că „Budanov a fost rănit la 29 mai în timpul unui atac rusesc asupra unei clădiri a departamentului său” și că „racheta a lovit biroul de lângă cel al lui Budanov”.

Dar fantezia nu se încheie aici. Propagandiștii ruși mai susțin că „după ce Budanov a fost rănit, a fost dus cu elicopterul la o bază militară din Rzeszow, Polonia. Apoi, un avion de evacuare american a zburat acolo special pentru a-l prelua pe șeful serviciilor secrete ucrainene ca să-l transporte în Germania”.

Știrea „senzațională” se încheie cu concluzia că „Budanov se află în prezent într-un spital din Berlin. Este în stare gravă”.

RIA Novosti a postat chiar hărți Flightradar care se presupune că dovedesc transportul șefului spionajului militar ucrainean care ar fi fost „rănit”.

Cu toate acestea, pe 29 mai, ziua în care se presupune că a fost bombardat serviciul de informații din cadrul Ministerului Apărării, serviciile de informații militare ucrainene au postat un videoclip în care Budanov apare vesel și spune că vrea „să-i supere” pe „toți cei din Federația Rusă care credeau, sau încă mai cred, sau poate visează că ar putea intimida Ucraina”. „Toată lumea a fost și este încă la locul de muncă și continuă să-și facă treaba”, a conchis Budanov.

Defense Intelligence a postat de la „atacul” din 29 mai mai multe videoclipuri cu Budanov. De exemplu, pe 11 iunie, Budanov este filmat în birou, în mod evident viu și sănătos, reamintindu-le ucrainenilor că lucrează la „planificarea contraofensivei tăcute”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri