Roger Waters de la Pink Floyd, susținător al lui Putin. Declarațiile sale au înfuriat Ucraina

Data publicării:
waters

Roger Waters, confondatorul trupei Pink Floyd, a ajuns pe lista oficială a dușmanilor Ucrainei, după ce, într-un interviu pentru Izvestia, a declarat că Rusia avea dreptul să ocupe Sevastopolul și că Washingtonul a orchestrat Euromaidanul de la Kiev.

Sevastopolul este principalul oraș din Crimeea, anexată de Rusia în 2014. „Geopolitica nu a fost niciodată punctul meu forte, dar știu că Sevastopolul este foarte important pentru ruși și pentru Rusia. Sunt mai multe tratate și documente în virtutea cărora Rusia are toate drepturile asupra Orașului. Schimbarea puterii în Ucraina (a regimului fostului președinte prorus Viktor Ianukovici, n.r.), în spatele căreia s-a aflat Washingtonul, a provocat, pur și simplu, Moscova să reacționeze”, a spus Roger Waters.

El a mai susținut că se încearcă demonizarea lui Putin și a Rusiei -inclusiv pentru sprijinul acordat dictatorului sirian Bashar al-Assad - și a avut un mesaj pentru „întreaga lume”: „Vreți să începeți un război cu rușii? Sunteți nebuni? Chiar nu știți cu cine vă confruntați? Rusii v-au eliberat de fasciști cu prețul vieții de 20 de milioane de cetățeni ai lor și vreți să vă luptați cu ei? Cu ce v-au greșit?”. 

Luna aceasta, Rogers Waters ajunge în Rusia, unde va susține o serie de concerte. Cel din Moscova este programat pe 31 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri