Rusia a interzis anonimatul pe internet

Data actualizării: Data publicării:
putin

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, la finalul săptămânii trecute, o lege prin care este interzis anonimatul pe internet, în Rusia. Legea va intra în vigoare de la 1 noiembrie anul acesta.

Legea interzice utilizarea de programe care permit utilizatorilor de internet accesul la conținutul interzis de autorități pe teritoriul țării, inclusiv servicii precum VPN (rețele virtuale private, n.red.) sau browserul Tor, care permite anonimatul pe internet, relatează Meduza, un proiect de jurnalism din Letonia, care relatează actualitatea din Rusia.

În plus, legea interzice site-urile care oferă acces la astfel de programe. Potrivit sursei citate, responsabili pentru aplicarea legii vor fi FSB și Ministerul de Interne.

Liderul de la Kremlin a mai semnat și legea care prevede impunerea de noi restricții la mesageria instant.

Potrivit proiectului, administratorii care oferă astfel de servicii trebuie să stabilească identitatea tuturor utilizatorilor prin intermediul numărului de telefon. În plus, ei trebuie să utilizeze restricționeze comunicarea anumitor utilizatori. Măsura va fi impusă printr-un ordin de judecător.

Această lege va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Totodată, Duma de Stat a adoptat o lege care va înăspri controlul asupra vânzării de cartele preplătite, fiind necesară verificarea actului de identitate.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri