Rusia anunță un răspuns „precis și dureros” la sancțiunile impuse Moscovei

Data publicării:
sua-rusia steaguri

Valentina Matvjenko, preşedinta camerei superioare a Parlamentului din Rusia, a declarat miercuri că răspunsul Moscovei pentru sancţiunile americane va fi unul ţintit şi dureros, conform agenţiilor ruse, scrie Reuters, citat de News.ro.

"Nimeni n-ar trebui să aibă vreo iluzie. Răspunsul Rusiei la sancţiuni, contra-sancţiunile noastre, va fi unul precis şi dureros pentru ţările care au impus aceste sancţiuni Rusiei”, a declarat ea.

"Sancţiunile reprezintă o sabie cu două tăişuri şi cei care le-au impus ar trebui să înţeleagă că sancţiunile împotriva ţărilor, în special împotriva ţărilor ca Rusia, vin cu riscul unor consecinţe serioase pentru cei care le impun”, a adăugat Matvjenko.

SUA au adăugat luna aceasta pe lista celor vizaţi de sancţiuni câţiva oficiali şi firme din Rusia drept răspuns la activităţile "nepotrivite” ale Moscovei. Rusia susţine că aceste sancţiuni sunt ilegale. Parlamentarii din camera inferioară au redactat noi legi care oferă guvernului autoritatea de a interzice sau restricţiona importul de bunuri şi servicii din SUA, precum medicamente, echipamente de software şi motoare de rachetă. Totuşi, Kremlinul nu a specificat până în acest moment dacă susţine aceste măsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri