Foto Cea mai urâtă mașină din lume. Rușii au prezentat primul prototip al mașinii electrice Avtotor

Data actualizării: Data publicării:
masina electrica rusia
Prototipul viitoarei mașini electrice „Amber” fabricată de Rusia. Sursă foto: Polytech / Aroged

Uzina rusească Avtotor din Kaliningrad va lansa propria mașină electrică, denumită „Amber" (Chihlimbar - trad.) în ultimul trimestru al anului viitor, scrie site-ul specializat Autostat.ru. Pe internet au apărut imagini cu prototipul acestei mașini, despre care site-ul menționat spune că ar trebui să aibă un design european, similar cu MINI.

Capacitatea uzinei Avtotor pentru producția de mașini electrice va fi de 50.000 de unități pe an, potrivit sursei citate.

Bugetul pentru dezvoltarea designului unui vehicul electric compact s-a ridicat la peste 480 de milioane de ruble (4,8 milioane de euro), iar crearea unui laborator de testare a vehiculelor a necesitat alte 427 de milioane de ruble (4,2 milioane de euro).

Vladimir Shcherbakov, acționarul principal al companiei Avtotor, proiectul include trei tipuri de mașini compacte: pentru tineri, o versiune de familie și una echipată pentru persoanele cu dizabilități.

Designul mașinii ar trebui să aibă un stil european, similar cu MINI, mai menționează Autostat.ru. 

Toate componentele principale ale vehiculului electric - motor, invertor, plăci de control, baterii - au fost dezvoltate și fabricate în Rusia, a subliniat Institutul Politehnic din Moscova, care a mai precizat că mașina electrică va fi „compactă și accesibilă”, deoarece bateria poate fi închiriată în loc să fie cumpărată, iar pentru fabricarea caroseriei nu va fi necesară o tehnologie costisitoare.

electrica rusia
Prototipul viitoarei mașini electrice „Amber” fabricată de Rusia. Sursă foto: Polytech / Aroged

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri