Sari la conținut

Rusia: SUA încearcă să arunce vina pe alţii

Statele Unite încearcă să dea vina pe Rusia pentru suspendarea cooperării în vederea unui armistițiu în Siria, acuză Ministerul rus de Externe, potrivit Agenţiei Reuters citată de Agerpres.

bombardament siriaGettyImages-457549064

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat că Washingtonul nu și-a îndeplinit obligații esențiale din acordul cu Moscova asupra armistițiului. Asta în timp ce Rusia a făcut eforturi pentru susținerea acestei înțelegeri.

Departamentul de Stat al SUA, prin purtătorul de cuvânt John Kirby, anunțase că nu mai negociază cu Rusia încetarea ostilităților în Siria. Iar purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat că „nu mai există nimic despre care SUA şi Rusia să poată discuta”, conform Russia Today.

„Washington a eşuat în respectarea condiţiei esenţiale a înţelegerii pentru uşurarea situaţiei umanitare a locuitorilor din Alep”, a declarat, la rândul său, Maria Zaharova. „Şi acum se pare că, după ce nu au reuşit să-şi onoreze angajamentul pe care singure l-au propus, (Statele Unite – n.r.) încearcă să arunce vina (asupra Rusiei – n.r.)”, a completat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

În timp ce marile puteri se acuză reciproc de eşecul discuţiilor, cel mai mare spital din partea controlată de rebeli a orașului Alep, unde are loc o vastă ofensivă a regimului sirian cu sprijinul Rusiei, a fost distrus în cursul unor raiduri aeriene, potrivit unei organizații neguvernamentale și Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie Agerpres.

Spitalul a fost vizat direct de raiduri aeriene”, a anunțat Rami Abdel Rahmane, director al OSDO. „Spitalul M10, cel mai mare din estul orașului Alep a fost distrus și nu mai funcționează permanent”, a scris pe Twittter Adham Sahloul, de la SAMS (Syrian American Medical Society).