Rusoaicele dintr-o unitate a armatei ruse care luptă pe frontul din Ucraina sunt pedepsite dacă nu își satisfac sexual comandanții

Data actualizării: Data publicării:
rusoaică din armata rusă
Margarita a spus că a văzut cum alte șapte femei au fost abuzate de comandanții de pluton în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Un soldat din armata rusă care a fost pe frontul din Ucraina a spus că ofițerii ruși de rang înalt din unitatea militară în care a activat le folosesc pe femeile care lucrează ca medici ca pe niște sclave sexuale pe care le pedepsesc dacă nu cooperează, scrie Insider.

Militarul, care s-a identificat cu numele Margarita, a spus pentru Radio Europa Liberă că medicii de sex feminin din unitatea ei erau forțați să devină „soțiile de teren” ale ofițerilor de pluton. Femeilor li se cerea să gătească, să curețe, dar și să îi satisfacă sexual pe bărbații din unitatea ei militară.

Margarita a spus că ofițerii au încercat să o forțeze și pe ea să întrețină relații sexuale cu un colonel, dar ea a refuzat. Comandanții au primit ordin să o „pedepsească dur” pentru că a îndrăznit să se opună.

„Timp de o lună, am trăit afară. Când alții dormeau în corturi și case, eu am dormit pe jos, în apropiere de drum, într-o pădure mică... Ei au vrut să mă distrugă [psihic] așa încât să accept să mă culc cu [colonelul]”, a dezvăluit Margarita.

Margarita a spus că a văzut cum alte șapte femei au fost abuzate de comandanții de pluton. Una dintre ele a devenit invalidă după ce un ofițer s-a îmbătat și a împușcat-o. „Au făcut să pară că ucrainenii au făcut-o”, a spus Margarita.

rusoaică din armata rusă
Unele femei au fost forțate să se culce cu mai mulți bărbați din unitatea lor, fiind pasate de la un ofițer la altul. Foto: Profimedia Images

Unele femei erau pasate de la un ofițer la altul

Alte femei au fost forțate să se culce cu mai mulți bărbați. Una dintre colegele ei a fost pasată de la un bărbat la altul; unul dintre ofițeri i-a propus Margaritei să îi locul colegei.

Pedepsele făceau parte din viața de soldat în Ucraina, potrivit femeii. Soldații care nu doreau să lupte pe linia frontului era și ei pedepsiți: unii dintre ei erau puși să se dezbrace și să stea așa într-un beci rece și plin de șobolani.

Dacă metoda nu funcționa, soldații erau puși să sape o groapă și să zacă în propriile lor morminte. Liderul unității trăgea apoi în jurul gropii.

„Rămas bun pentru oricine era lovit, iar supraviețuitorii oricum arătau ca niște nătărăi încercând să iasă din această groapă”, a spus Margarita, care s-a alăturat luptătorilor ruși în Ucraina ca voluntar după ce a servit în armată până în 2017 și s-a întors între timp în Rusia.

Margarita a spus că de când s-a întors de pe front a fost la reabilitare și s-a confruntat cu coșmaruri și atacuri de panică, având mari probleme ca să se adapteze la viața de civil.

Soldații ruși au fost acuzați de abuzuri sexuale și viol împotriva ucrainenilor în timpul conflictului. Un investigator al crimelor de război comise în Ucraina a spus în luna noiembrie că există cazuri în care comandanți ruși au ordonat trupelor pe care le conduceau să comită acte de violență sexuală.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri