Șefa Consiliului Federaţiei Rusiei propune denunţarea acordurilor care nu convin Moscovei. „Suntem deja puţin în urmă”

Data actualizării: Data publicării:
sefa senatului rusiei Valentina Matvienko isi scoate ochealarii
Valentina Matvienko. Foto: Profimedia

Preşedinta Consiliului Federaţiei Rusiei, Valentina Matvienko, a propus miercuri trecerea în revistă a tuturor acordurilor internaţionale la care Rusia este parte pentru a le denunţa pe acelea care nu convin Rusiei şi care oferă privilegii „ţărilor ostile”.

„Este necesar, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, să reanalizăm cu atenţie toate acordurile”, a declarat Matvienko în plenul Senatului, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit oficialului rus, există acorduri internaţionale care acordă „privilegii unilaterale ţărilor ostile, nu spun neprietenoase, ci ostile”.

Din acest motiv, a adăugat ea, „este nevoie de un audit calm şi exhaustiv şi de un pachet pregătit pentru a denunţa acordurile nefavorabile Rusiei”.

„Suntem deja puţin în urmă cu această activitate. Suportăm asta de doi ani, încercând să ne comportăm într-o manieră civilizată de doi ani”, a susţinut Matvienko.

Tensiuni în creștere

Preşedinta Senatului a făcut aluzie la timpul trecut de la începutul campaniei militare ruse în Ucraina, lansată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la 24 februarie 2022, şi până la avalanşa de sancţiuni occidentale care a urmat.

„Vom continua să ne comportăm într-o manieră civilizată, dar să ne apărăm ferm şi strict interesele naţionale”, a subliniat Matvienko.

Tensiunile tot mai mari dintre Rusia şi Occident cu privire la războiul din Ucraina au fost din nou evidente săptămâna trecută, când ambasadorii ţărilor Uniunii Europene (UE) au refuzat să participe la o întâlnire la care au fost invitaţi de ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, i-a acuzat pe ambasadorii ţărilor UE de amestec în treburile interne ale Rusiei.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri