Semne care arată că Rusia se pregătește pentru al 3-lea război mondial

Data publicării:
shutterstock_276189725
Foto: Shutterstock

În contextul tensiunilor dintre marile puteri militare, multă lume se întreabă dacă și când ar putea izbucni un al treilea război mondial. Deși nimeni nu poate prezice acest lucru, site-ul list25.com a întocmit o listă cu mai multe semne care arată că Rusia se pregătește, poate mai intens decât alte state, pentru o posibilă conflagrație mondială.

shutterstock_276189725
Foto: Shutterstock
 • Rusia a început în 2017 să mărească efectivul tancurilor, vehiculelor blindate și al avioanelor de vânătoare. Nu a făcut un secret din asta, dimpotrivă, le-a prezentat cu mândrie la defilările organizate de Kremlin.
 • Tot în primele luni ale acestui an, armata rusă și-a sporit prezența în regiunea arctică, cea mai mare desfășurare a trupelor în acea zonă de la destrămarea Uniunii Sovietice.
 • Nave de război au fost trimise în Marea Mediterană pentru a descuraja o prezență a SUA în zonă. Americanii nu s-au lăsat intimidați și au atacat ținte din Siria de pe mare, după ce guvernul al-Assad a fost bănuit că a folosit arme chimice împotriva civililor. Rusia a lansat de asemenea rachete de pe submarine și nave pentru a lovi, conform oficialilor ruși, obiective ale grupării teroriste ISIS. Atacul a fost o bună oportunitate de a testa acest tip de arme.
 • Începând cu anul 2016, oficiali guvernamentali au început să sfătuiască cetățenii ruși care locuiesc în străinătate să își trimită copiii la studii în Rusia. Asta, pentru a evita ca tinerii „să fie educați de inamic”.
 • În sistemul public de învățământ, de câțiva ani, elevii au început să participe la exerciții în care sunt instruiți cum să folosească măștile de gaze. Acest tip de pregătire avea loc des în epoca sovietică.
 • Capabilitățile cibernetice se dezvoltă permanent. Hackerii aflați în slujba guvernului rus atacă rețele informatice din țări considerate ostile și se implică în alegerile unor lideri de stat sau a partidelor agreate de Rusia, din diferite state europene.
 • La televiziunile de stat sunt difuzate anunțuri prin care li se cere cetățenilor să se informeze despre cele mai apropiate adăposturi antiaeriene.
 • Deși temutul KGB a fost desființat și transformat în FSB, Vladimir Putin a anunțat de curând înființarea unui minister al Securității Statului, având ca principal obiectiv infiltrarea și slăbirea statelor inamice.
 • În 2016, liderul de la Kremlin a inaugurat un centru național de control al apărării. Unii analiști militari consideră că centrul ar dispune de facilități care le-ar depăși pe cele ale Pentagonului.
 • În ultimii ani, în zone din sudul Rusiei, sunt simulate stări de urgență în caz de conflict militar.
 • În ciuda performanțelor slabe ale economiei naționale, Rusia cheltuie miliarde de dolari pentru a construi buncăre nucleare moderne.
 • Liderii militari ruși au anunțat că noua rachetă nucleară „Satan 2” poate distruge o țară de mărimea Franței în câteva secunde.
 • În octombrie 2016, rachete intercontinentale cu focoase nucleare au fost instalate în enclava Kaliningrad, între Polonia și Lituania.
 • Tot în luna octombrie 2016 a avut loc un exercițiu militar în care au fost evacuate 40 de milioane de persoane în doar patru zile. S-a urmărit capacitatea de relocare a civililor în caz de atac al unor forțe străine.
 • Rusia lucrează la dezvoltarea unei super-arme nucleare. O singură rachetă ar putea transporta 10 focoase pe care le-ar putea lansa în locuri diferite, în doar câteva zeci de minute. Un atac de acest fel ar schimba viața pe Terra așa cum o știm în prezent.
 • Mulți ruși sunt convinși că al treilea război mondial a început deja, dar că încă se află în faza „rece”. Niciun oficial guvernamental nu încearcă să le schimbe această concepție.

Citiți și: 

Se pregătesc rușii cu adevărat de război? O analiză „Washington Post”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât costă porumbul fiert în stațiunile de la malul Mării Negre. Prețuri 2024
Digi FM
Euro 2024: Adrian Rus i-a uimit pe jurnaliștii străini, în timp ce belgienii Onana și De Bruyne i-au lăsat cu...
Pro FM
Se cunosc de aproape 30 de ani, dar au avut și tensiuni și chiar nu și-au vorbit. CRBL, despre prietenia cu...
Film Now
Jason Momoa, primele declarații despre Adria Arjona. Cum își petrec cei doi timpul împreună
Adevarul
Megastructuri dacice descoperite după 2000 de ani, cu tehnologia LiDAR. Unde sunt și ce rol aveau VIDEO
Newsweek
VIDEO Ce se întâmplă cu racheta hipersonică SUA ce zboară cu 5 km/secundă. China și Rusia jubilează
Digi FM
Câți bani a primit Babasha pentru a cânta la concertul Coldplay din București. Ce l-a avertizat pe Chris...
Digi World
Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila toate...
Digi Animal World
Imagini terifiante cu o femeie care este atacată de un taur pe o plajă din Mexic. Cum a ajuns turista în...
Film Now
Russell Crowe reacționează după ce Dakota Johnson s-a plâns de experiența cu „Madame Web”. Ce-i reproșează...
UTV
Patru medalii de aur si una de argint pentru elevii Romaniei la Olimpiada Asiatica de Fizica din Malaezia