Un sud-coreean a fost arestat în Rusia pentru spionaj

Data actualizării: Data publicării:
agenti fsb aresteaza un suspect
Un sud-coreean a fost arestat în Rusia pentru spionaj. Foto: Profimedia

Autorităţile ruse au arestat şi plasat în detenţie un cetăţean sud-coreean pe care-l acuză de spionaj în favoarea unor servicii secrete străine, potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine ruse citate de agenţia TASS, preluată de AFP.

„În cursul cercetărilor operaţionale în cadrul unei anchete penale asupra unei afaceri de spionaj, un cetăţean al Republicii Coreea, Baek Won Sung, a fost identificat şi arestat”, a declarat sursa citată.

Acesta a fost arestat la începutul anului la Vladivostok, oraş-port în Extremul Orient rus, şi a fost apoi transferat în februarie la Moscova, unde este deţinut în închisoarea Lefortovo. În acest penitenciar sunt deţinute persoanele anchetate pentru delicate grave, precum înaltă trădare, terorism sau spionaj.

Tot în închisoarea Lefortovo este deţinut şi jurnalistul american Evan Gershkovich, acuzat de asemenea de spionaj, notează AFP, citată de Agerpres.

Baek Won Sung este primul cetăţean sud-coreean arestat în Rusia sub acuzaţia de spionaj.

Rusia şi Coreea de Sud au relaţii tensionate, mai ales din cauza apropierii între Moscova şi Phenian după lansarea invaziei ruse în Ucraina, susţinută de Coreea de Nord prin furnizarea de muniţii către Rusia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri