Un tânăr a murit după ce a fost lovit de un avion care decola de pe un aeroport din Moscova

Data publicării:
Travel Images
Foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat a fost ucis marţi seara pe o pistă a aeroportului moscovit Şeremetievo de către un avion în timpul manevrei de decolare, au anunţat miercuri forţele de ordine ruse, fără să explice cum a ajuns victima pe pista celui mai important nod aerian al Rusiei, potrivit AFP.

Travel Images
Foto: Guliver/Getty Images


Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a fost lovit de ''una dintre roţile'' unui Boeing 737, care ''l-a rănit mortal în timpul decolarii'', a afirmat pe contul său de Twitter Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General rus.

Incidentul s-a produs marţi pe aeroportul Şeremetievo, cel mai important aeroport al ţării, în jurul orei locale 20:00 (17:00 GMT). Avionul implicat, care aparţinea companiei ruse Aeroflot, nu şi-a întrerupt zborul spre Atena în urma acestui incident, scrie Agerpres.

Într-o înregistrare video realizată la faţa locului şi difuzată pe Twitter, anchetatori ruşi afirmă că au găsit fragmente din jacheta şi şireturile de la pantofii bărbatului.

Ambasada Armeniei în Rusia a informat că victima este cetăţean armean, născut în 1993.

Potrivit unor surse citate de agenţiile de presă ruse, bărbatul făcuse o escală la Moscova, după ce fusese expulzat din Spania.

Nu se ştie cum a ajuns tânărul pe pista aeroportului. El fusese escortat de poliţie până la poarta de îmbarcare. Cu toate acestea, el nu ar fi urcat în autobuzul care urma să-l ducă la avionul în care urma să se îmbarce, au spus aceleaşi surse.

Reprezentanţii aeroportului Şeremetievo nu au făcut vreun comentariu cu privire la incident. O sursă, citată de agenţia de presă Interfax, a afirmat că după după aterizarea la Atena, poliţia şi serviciile aeroportuare locale au descoperit ''găuri'' în fuselajul avionului.

Aeroflot a declarat că mai multe curse au înregistrat întârzieri marţi seara după închiderea uneia dintre pistele aeroportului Şeremetievo. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri