VIDEO. Rus amendat pentru că a legat mașina de un balon cu aer cald

Data actualizării: Data publicării:
masina balon cu aer cald

Un bărbat din orașul rus Novosibirsk a fost amendat după ce a legat o mașină de un balon cu aer cald, pe care apoi l-a înălțat în aer, relatează The Moscow Times.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Garage 54, numele sub care lucrează un grup de vloggeri pasionați de automobile, a publicat un clip pe YouTube cu cascadoria în luna august. Ei au spus atunci că este „prima mașină zburătoare din lume”.

Mașina de producție sovietică a fost legată de un balon cu aer cald, care apoi a fost înălțat câteva zeci de metri în aer. Un bărbat s-a urcat la bordul mașinii.

Săptămâna aceasta, autoritățile din Novosibirsk l-au găsit vinovat pe „pilot” de violarea spațiului aerian și încălcarea legilor aeronautice. El a fost amendat cu 6.700 de ruble, adică apriximativ 116 dolari.

De asemenea, procurorii au mai obținut în isntanță și ca bărbatul să nu mai opereze un balon cu aer cald până nu este examinat psihologic și primește o licență de pilot.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri