VIDEO. Soţia purtătorului de cuvânt al lui Putin, criticată după un dans inspirat din Holocaust

Data publicării:
dans
Foto: captură YouTube

Soţia purtătorului de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, o cunoscută patinatoare, a fost criticată după ce a executat într-o emisiune de televiziune un dans pe gheaţă inspirat din Holocaust, informează BBC citat de News.ro.

dans
Foto: captură YouTube

Tatiana Navka, o patinatoare profesionistă, a participat alături de actorul Andrei Burkovsky în emisiunea de televiziune ”Ice Age”.

Cei doi au executat un dans pe gheaţă în costume care au imitat uniformele foştilor condamnaţi din lagărele de exterminare naziste.

Tatiana Navka a spus că acel număr de dans pe gheaţă s-a inspirat din filmul ”La vita e bella” (1997), a cărui acţiune se desfăşoară într-un lagăr de concentrare.

”Copiii noştri trebuie să îşi amintească de acele timpuri îngrozitoare pe care sper, cu voia Domnului, ca ei să nu le cunoască niciodată”, a declarat patinatoarea rusă pe contul ei de pe reţeaua de socializare Instagram.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

”Ice Age” este o competiţie televizată de patinaj, asemănătoare emisiunii britanice ”Dancing on Ice” şi show-ului american ”Dancing with the Stars”.

Emisiunea ”Ice Age” este difuzată de postul de televiziune Channel One, care este deţinut şi controlat de Kremlin.

Tatiana Navka şi Andrei Burkovsky au executat un dans pe gheaţă pe acordurile cântecului ”Beautiful that Way” de pe coloana sonoră a filmului ”La vita e bella”.

Filmul din 1997 este o comedie cu accente dramatice despre proprietarul italian al unei librării care creează o lume imaginară pentru a-şi proteja fiul de greutăţile vieţii dintr-un lagăr de concentrare.

În dansul lor, cei doi patinatori ruşi s-au prefăcut că se împuşcă unul pe celălalt, în timp ce zâmbeau spre public.

”Uniformele” lor au inclus Steaua lui David, pe care evreii au fost obligaţi de nazişti să o poarte, şi numere false de deţinuţi.

Tatiana Navka, soţia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, şi-a acoperit părul cu o eşarfă în timpul dansului pe gheaţă.

Într-o succesiune de fotografii şi mesaje publicate pe Instagram, Tatiana Navka a spus că acea coregrafie controversată a reprezentat un tribut adus victimelor Holocaustului. 

În schimb, mai mulţi utilizatori de pe Instagram s-au declarat dezgustaţi de acele fotografii şi au spus că numărul de dans pe gheaţă al celebrei patinatoare a fost ”insensibil” şi ”ruşinos”.

Actriţa americană de comedie Sarah Silverman, care are origini evreieşti, a publicat pe contul ei de Twitter înregistrarea video a acelui dans controversat, însoţită de următorul mesaj: ”OH MY GOD!” (”Dumnezeule mare!”).

Potrivit Jerusalem Post, televiziunea rusă a difuzat şi un dans inspirat din perioada nazistă, în luna aprilie.

În varianta rusească a emisiunii ”Dansez pentru tine” a fost difuzat un dans în care un pretins ofiţer nazist descoperă o femeie evreică ascunsă în spatele unui pian.

Ofiţerul decide să nu o împuşte, iar cei doi încep să danseze pe acordurile piesei ”Fly me to the Moon” interpretată de Frank Sinatra.

Însă la final ea este ucisă de un glonţ rătăcit, în timp ce el începe să plângă şi să tragă cu pistolul în aer.

Aproximativ 6 milioane de evrei au fost ucişi în lagărele de concentrare naziste ale lui Hitler, alături de prizonieri de război din fosta Uniune Sovietică, al căror număr a fost estimat între 140.000 şi 500.000.

Tatiana Navka, născută pe 13 aprilie 1975, este o patinatoare rusă. Alături de partenerul ei, Roman Kostomarov, a câştigat titlul olimpic în 2006. Cei doi câştigat de două ori titlul mondial (2004 şi 2005) şi de trei ori titlul european (2004-2006).

Citiți și: Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, surprins cu un ceas de peste 600.000 de dolari

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri