Rușii au atacat Kievul cu rachete Kinjal. Explozii în centrul capitalei ucraienene, 13 oameni răniți. E alertă aeriană în toată țara

Data actualizării: Data publicării:
bombardamente in kiev
Bombardamente în Kiev, în zone locuite de civili. FOTO: Profimedia Images

Mai multe explozii au fost auzite joi dimineaţă în centrul capitalei Kiev după o alertă aeriană de rachete şi drone lansate de Rusia. Cel puțin 13 persoane au fost rănite în atac, printre ele fiind și un copil. 

Forțele aeriene au raportat că forțele ruse au lansat rachete balistice Kinjal asupra Kievului. De asemenea, armata a avertizat asupra amenințărilor cu rachete în toată țara, scrie Kiev Independent.

În jur de zece explozii puternice s-au auzit începând cu ora 05:00 (03:00 GMT), precum şi tiruri ale apărării antiaeriene.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ucrainenii spun că apărarea antiaeriană a doborât toate cele 31 de rachete lansate asupra Kievului. Totuși resturile care au căzut peste cartiere au rănit 13 oameni, între care și o fetiță de 11 ani.  

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a scris într-un mesaj pe Telegram că resturi de rachete au căzut în anumite cartiere ale capitalei, în special asupra unei "clădiri rezidenţiale", menţionând că sunt şi "maşini în flăcări".

În atac au fost afectate blocuri, o grădiniță, un centru de afaceri, drumuri și mașini. Serviciile de urgență intervi și evaluează pagubele. 

Ultimele atacuri importante ale Rusiei asupra capitalei Ucrainei au avut loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri