Video Rușii au lansat din nou atacuri la granița României. Au fost vizate porturile Reni și Ismail

Data actualizării: Data publicării:
porturile reni si ismail
Atac rusesc asupra portului Ismail. Foto din arhiva: amator

Forţele aeriene ucrainene au avertizat, miercuri seara, că mai multe drone de tip Shahed au fost lansate de ruşi dinspre Marea Neagră în direcţia sudului regiunii Odesa, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit News.ro. Au fost vizate porturile Reni și Ismail, aflate la câteva zeci de kilometri de România. Locuitorii din Galați și Tulcea au primit mesaje RO-ALERT în care erau anunțați că este posibil să cadă obiecte din cer. Oamenii au fost sfătuiți să nu rămână în case, dar să stea departe de geamuri.

Ulterior, Forţele Aeriene Ucrainene au avertizat că dronele de atac inamice acţionează din mai multe direcţii: din Zaporojie în direcţia regiunii Dnipropetrovsk, iar dinspre Marea Neagră în direcţia districtului Bilhorod-Dniester din Odesa.

Atacul în direcţia Odesa a început în jurul orei locale 20:00 (şi a României) şi s-au auzit explozii.

Au fost vizate porturile Reni și Ismail.

Locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-ALERT în care erau anunțați că este posibil să cadă obiecte din cer. 

„În urmă cu puţin timp a fost emis un mesaj RO-alert de avertizare despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Există indicii că asupra teritoriului ucrainean, în apropierea graniţei cu România sunt desfăşurate atacuri aeriene. Populaţia din zona de graniţă este informată prin acest mesaj despre posibilele pericole şi este sfătuită să nu intre în panică şi să ia măsuri de protecţie şi adăpostire dacă situaţia o impune. Mesajul RO-Alert a fost emis pe toată zona de nord a judeţului Tulcea, dar şi în zona de graniţă cu Ucraina a judeţului Galaţi”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii ISU Tulcea.

Citește mai mult AICI

O alertă aeriană a fost anunţată şi în regiunea Dnipropetrovsk.

În schimb, armata a anunţat că în regiunile Mikolaiv şi Herson a existat o ameninţare de atac al inamicului cu drone, dar ameninţarea a fost respinsă.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri