Rușii schimbă tactica la Avdiivka și renunță la atacurile cu „valuri umane”

Data publicării:
bombardament la Avdiivka
Rușii schimbă tactica la Avdiivka și renunță la atacurile cu „valuri umane”. FOTO: Profimedia Images

Rusia nu mai folosește atacuri cu „valuri umane” în Avdiivka, în schimb trimite mici grupuri de asalt susținute de aviație pentru a testa apărarea ucraineană, a declarat Dmitro Riumshyn, comandantul Brigăzii 47 Mecanizate Separate din Ucraina, într-un interviu publicat în 12 februarie, scrie The Kyiv Independent.

Aflată la doar kilometri distanță de Donețkul ocupat de ruși, Avdiivka a fost ținta unor atacuri intense ale Rusiei începând din octombrie 2023, în timp ce trupele Moscovei încearcă să încercuiască și să ocupe orașul.

Forțele ruse au folosit tactica „valului uman” încă de la începutul ofensivei asupra Adviivka, pe care Casa Albă a descris-o ca fiind aruncarea în luptă a „maselor de soldați fără echipament adecvat și fără instruire corespunzătoare”.

Acum, însă, Rusia nu mai are suficiente trupe în jurul Avdiivka pentru a desfășura astfel de atacuri în mod constant, potrivit lui Riumshyn. Moscova trimite grupuri de sabotaj, precum și unități „Storm-Z” și „Storm-V” formate din deținuți, a adăugat Riumshyn.

„Cât timp Ucraina dispune de suficient personal și arme, inamicul (Rusia – n.r.) nu o să poată încercui Avdiivka”, a declarat comandantul la televiziunea națională.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat pe 12 februarie că forțele ucrainene au respins 23 de atacuri rusești împotriva Avdiivka în ultima zi.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri