Volodimir Zelenski: La Avdiivka, sunt stive de cadavre ale rușilor. „Nici măcar nu se obosesc să îi ia de acolo”

Data actualizării: Data publicării:
Soldat ucrainean pe frontul de la Avdiivka, deasupra unei tranșee în care se află trupul unul militar rus (blurat)
Soldat ucrainean pe frontul de la Avdiivka, deasupra unei tranșee în care se află trupul unul militar rus (blurat). Ucrainenii susțin că rușii au pierdut în jur de 20.000 de militari în atacurile declanșate în ultimele trei luni ale anului trecut la Avdiivka. Foto: Profimedia Images

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu acordat postului german ARD, că Rusia își tratează propriii militari ca pe o „carne de tun” și că Moscovei „nu îi pasă de câți soldați ruși mor în războiul din Ucraina”. Zelenski a dat ca exemplu situația de la Avdiivka, unde există „stive” cu cadavre ale militarilor ruși „puși unul peste altul”.

„Îi tratează (pe soldați) ca pe carne de tun. Nu sunt sigur dacă asta arată că (rușii) au ajuns în pragul epuizării. Chiar și așa, nu le pasă de câți oameni mor, indiferent dacă sunt un milion, două, trei”, a spus Zelenski în interviul acordat pentru ARD.

Respectivul fragment din interviu a fost publicat pe rețeaua X/Twitter de politicianul ucrainean Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne de la Kiev, cunoscut pentru postările sale referitoare la situația conflictului ucrainean.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„De exemplu, la Avdiivka. Nu vă puteți imagina ce este acolo”, a spus Zelenski. „Sunt stive, stive cu cadavrele ale propriilor lor oameni. Asta au făcut. Sunt morți pe câmpul de luptă, unul peste altul. Sunt stive de cadavre. Nici măcar nu se obosesc să îi ia de acolo”, a spus Zelenski.

Luna trecută, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene preciza că doar la Avdiivka rușii pierduseră în 2 luni aproape 20.000 de militari, după ce reușiseră să avanseze în jur de 1,5 - 2 kilometri. Zilele trecute, autoritățile ucrainene au aunțat că trupele ruse au reușit să intre pentru prima oară în oraș, dar au fost, în cele din urmă, respinse.

Editor : A.C. | M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri