Rușii spun că au respins un atac ucrainean cu drone asupra unor nave civile de marfă în Marea Neagră

Data publicării:
nava ruseasca
Foto: Profimedia Images

Rusia a anunţat, sâmbătă, că a respins un atac ucrainean cu drone asupra unor „nave de transport civile” ruseşti vineri seară în zona de sud-vest a Mării Negre, o arteră-cheie pentru exporturile de cereale şi petrol din ambele ţări, informează Reuters, potrivit Agerpres. 

Într-un comunicat postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Ministerul rus al Apărării a declarat că o dronă navală ucraineană implicată în atac a fost distrusă, iar restul dezactivate de focuri de artilerie sau război electronic. Nicio navă civilă sau militară rusească nu a fost avariată, se arată în comunicat.

Marea Neagră este o rută vitală pentru exporturile de cereale ruseşti şi ucrainene. În iulie anul trecut, Rusia a refuzat să reînnoiască un acord intermediat de Turcia ce prevedea exporturi sigure de cereale prin regiune.

Printre altele, forţele aeriene ruse au interceptat trei drone ucrainene deasupra regiunii Briansk din sud-vestul Rusiei şi le-au distrus în primele ore ale zilei de sâmbătă, a anunţat de asemenea Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia de presă DPA.

Nu au fost furnizate informaţii iniţial cu privire la răniţi sau pagube materiale. Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri