Sagrada Familia va plăti Barcelonei 41 mil. dolari, pentru că nu are autorizație de construcție

Data publicării:
Biserica Sagrada Familia din Barcelona
Foto: Shutterstock

Biserica Sagrada Familia din Barcelona, unul dintre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice din Spania, va plăti autorităților din Barcelona 41 de milioane de dolari, după ce a funcționat mai bine de 130 de ani fără autorizație de construcție, relatează BBC News.

Biserica Sagrada Familia din Barcelona
Foto: Shutterstock

Basilica impresionantă proiectată de arhitectul Antonio Gaudi este astăzi inclusă în patrimoniul Unesco, iar unele părți ale clădirii sunt încă în construcție.

Sagrada Familia a fost construită începând cu anul 1882, însă a funcționat până în prezent fără să aibă autorizația de construcție.

Primarul Barcelonei spune că acordul la care au ajuns autoritățile cu administrația bisericii Sagrada Familia este unul istoric.

Astfel, biserica va plăti cei 41 de milioane de dolari în decursul a 10 ani, iar banii vor fi folosiți pentru a îmbunătăți transportul în comun și accesul la monument, precum și pentru dezvoltarea cartierului.

În schimb, Sagrada Familia va intra în legalitate anul viitor, a mai spus primarul Ada Colau.

Sagrada Familia atrage anual aproximativ 4,5 milioane de vizitatori, iar alte 20 de milioane de turiști se opresc în zonă pentru a o vedea din exterior și a face poze.

Structura bisericii va fi finalizată până în 2026, când se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Antonio Gaudi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri