Salvini îl acuză pe Macron că este un instigator la război: „E un pericol pentru ţara sa şi pentru acest continent”

Data publicării:
salvini italia
Matteo Salvini, ministrul italian al Transporturilor. Foto: Profimedia Images

Vicepremierul şi ministrul italian al Transporturilor, Matteo Salvini, l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele francez Emmanuel Macron că este un „instigator la război” și un „pericol pentru acest continent”. Duminică, la un eveniment al partidului său Liga (extremă dreapta) desfăşurat la Roma, Salvini a precizat că nu are nimic cu Macron, dar că ideile acestuia sunt periculose, relatează ANSA.

Salvini a subliniat că apreciază drept periculoasă ideea exprimată de Macron privind trimiterea de trupe occidentale în Ucraina.

„Nu am nimic împotriva lui Macron, dar o Europă care vorbeşte despre a trimite soldaţi la măcelul din afara graniţelor sale este una care merge împotriva principiilor Comunităţii europene, într-un moment în care ar trebui să ne preocupăm să ne apărăm împotriva teroriştilor islamici”, a declarat duminică Salvini, potrivit Agerpres. 

Sâmbătă, în cadrul convenţiei de la Roma a grupului Identitate şi Democraţie (ID), din care face parte la nivel european formaţiunea sa Liga, Matteo Salvini a afirmat că, „prin cuvintele sale, Macron este un pericol pentru ţara sa şi pentru acest continent”.

„Nu vreau să le las copiilor mei un continent gata să înceapă Al Treilea Război Mondial”, a adăugat Salvini.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri