Sarmale-croissant și morcovi cu forma „Coloanei Infinitului”. Cum arată meniul de la summit-ul liderilor europeni, din R. Moldova

Data publicării:
meniu summit
Liderii europeni, care participă la summit-ul Comunității Politice Europene din Republica Moldova, vor fi serviți joi cu „bucate tradiționale, reinventate”. FOTO: deschide.md

Liderii europeni, care participă la summit-ul Comunității Politice Europene din Republica Moldova, vor fi serviți joi cu „bucate tradiționale, reinventate”. Potrivit bucătarilor, care sunt atât din România, cât și din Republica Moldova, „au fost selectate doar produse locale, care se găsesc pe teritoriul țării”, transmite deschide.md.

De asemenea, ei mai adaugă că la aperitiv va fi o mămăliguță cu brânză și smântână, dar și sarmale în formă de croissant. Pe lângă acestea, invitații vor primi și o tocană de vinete, cu trei opțiuni de fel principal, iar garnitura va fi un morcov și o țelină, care vor avea forma „Coloanei Infinitului” a lui Brâncuși.

Aproape 50 de lideri europeni se reunesc joi, 1 iunie, în Republica Moldova, o ţară mică care urmăreşte de cel mai aproape invazia Ucrainei vecine de către armata rusă şi care trăieşte cu frica unor manevre destabilizatoare ale Moscovei, relatează AFP.

Organizarea acestui al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE) reprezintă o provocare logistică considerabilă pentru Republica Moldova, o fostă republică sovietică cu mai puţin de trei milioane de locuitori, foarte fragilă din punct de vedere economic.

Aproximativ 2.000 de participanţi sunt aşteptaţi la eveniment

Aproximativ 2.000 de participanţi sunt aşteptaţi la eveniment, inclusiv 700 de jurnalişti, la Castelul Mimi, un domeniu viticol, în satul Bulboaca, la aproximativ 35 de kilometri de Chişinău şi la tot atâţia de Tiraspol, „capitala” Transnistriei, o regiune separatistă prorusă cu 300.000 de locuitori, situată în estul Republicii Moldova.

Acest summit, mult mai larg decât al Uniunii Europene, la care au fost invitate 20 de ţări în plus faţă de statele membre UE, un forum imaginat de către preşedintele francez Emmanuel Macron, reuneşte ţări cu profiluri şi parcursuri foarte diferite - între altele Armenia, Islanda, Norvegia, Elevţia, Turcia, regatul Unit, Serbia, Azerbaidjan.

În plus faţă de primul summit, care a avut loc la Praga - la care au luat parte 44 de ţări, în octombrie 2022 -, participă Andorra, Monaco şi Saint-Marin.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri