Scandal în Austria. Cancelarul Nehammer a plecat într-un turneu de patru zile în Africa cu un avion privat de 160 de locuri

Data actualizării: Data publicării:
Karl Nehamme
Cancelarul austriac Karl Nehammer. Foto: Profimedia

Cancelarul austriac Karl Nehammer este în centrul unui scandal după ce a plecat într-un turneu diplomatic de patru zile în Africa, folosind un avion privat cu 160 de locuri. Costul deplasării nu a fost făcut public, în ciuda insistențelor presei, care a criticat că Nehammer a plecat în străinătate pe banii contribuabililor.

Potrivit Cancelariei, scopul turului de patru zile este de a îmbunătăți relațiile comerciale cu Angola, Ghana și Egipt, scrie Heute.  Potrivit sursei citate, discuțiile vor viza și cooperarea în domeniile securității și migrației. 

Cancelarul este însoțit de ministrul Agriculturii Norbert Totschnig și de 20 de oameni de afaceri.

În lipsa unei aeronave oficiale, pentru această călătorie în Africa a fost închiriat un Boeing 737-800 de la compania aeriană cehă Smartwings.

Aeronava are locuri pentru 160 de pasageri și consumă mai mult combustibil în comparație cu Airbus A320, scrie presa austriacă.

Costurile pentru aeronave de această dimensiune sunt de obicei negociate individual, dar valorile estimative pentru operarea unui Boeing 737-800 sunt în jur de 21.000 de euro pe oră. Astfel, costul total al călătoriei de opt ore ar putea ajunge la 168.000 de euro.

Nehammer și delegația au decolat luni de pe aeroportul din Viena, pentru un zbor de 1.660 de kilometri până la coasta Tunisiei. O escală pentru realimentare a fost făcută în Djerba înainte avionul să continue distanța de aproximativ 6.500 de kilometri către Angola.

Cancelaria austrică nu a răspuns solicitării jurnaliștilor Heute privind costul călătoriei.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri