Scandal în Germania după ce o revistă a publicat un interviu cu Michael Schumacher. A fost de fapt generat de inteligența artificială

Data publicării:
Michael Schumacher în 2009
Michael Schumacher în 2009. Sursa foto: Profimedia Images

O polemică a izbucnit miercuri în Germania după ce revista Die Aktuelle i-a făcut să creadă pe cititorii săi că are un interviu în exclusivitate cu Michael Schumacher, primul pe care l-ar fi acordat celebrul pilot de Formula 1 după teribilul accident pe care l-a suferit în 2013.

Anunţul revistei s-a dovedit a fi o înşelătorie legată de utilizarea inteligenţei artificiale, scrie site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF, citat de Agerpres. Este greu să se dea vina pe cititori după felul cum arăta prima pagină din Die Aktuelle.

„Michael Schumacher”, „primul interviu”, „senzaţie mondială”: prima pagină a revistei anunţă cu mare pompă interviul, totul fiind însoţit de câteva cuvinte misterioase, „pare înşelător de real”. O propoziţie care poate fi înţeleasă doar ulterior.

Presupusul interviu în exclusivitate cu Schumacher se prezintă într-un mod banal, în ciuda unor formulări neobişnuite. El ia forma unor întrebări şi răspunsuri cu legenda Formulei 1 (a cărui stare de sănătate nu este cunoscută cu adevărat) şi prezintă citate precum „viaţa mea s-a schimbat complet”.

Suficient pentru a induce în eroare cititorii mai puţin suspicioşi. A fost nevoie de ultimele rânduri ale interviului pentru a descoperi înşelăciunea, admisă în sfârşit de revistă.

„Michael Schumacher chiar a spus totul el însuşi? Noi am găsit acest interviu online, pe un site care publică texte generate de inteligenţa artificială”, se precizează la sfârşitul articolului, postarea nefiind însoţită de nicio semnătură.

Acest demers voit înşelător şi incalificabil a stârnit evident reacţia profesioniştilor din domeniu şi a opiniei publice germane şi internaţionale, existând numeroase comentarii indignate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri