Școala în care 7.000 de becuri stau aprinse de un an și jumătate pentru că nimeni nu le poate stinge

Data publicării:
Liceul Regional Minnechaug imagine de ansamblu
Școala în care 7.000 de becuri stau aprinse de un an și jumătate pentru că nimeni nu le poate stinge. Foto: fontainebros.com

În plină criză a energiei, o școală din statul american Massachusetts este iluminată non-stop. De aproape un an și jumătate, nimeni nu poate stinge cele aproximativ 7.000 de becuri din clădire, relatează NBC News.

Sistemul de iluminat a fost instalat la Liceul Regional Minnechaug când a fost construită clădirea, în urmă cu peste un deceniu, și era menit să economisească bani și energie. Dar de când software-ul care îl controlează s-a stricat, pe 24 august 2021, luminile din școală au rămas aprinse tot timpul, irosind o mică avere din banii contribuabililor.

„Suntem foarte conștienți că acest lucru îi costă pe contribuabili o sumă importantă de bani”, a declarat pentru NBC News Aaron Osborne, superintendent adjunct al finanțelor din districtul școlar regional Hampden-Wilbraham.

„Și am făcut tot ce am putut pentru a rezolva această problemă,” a adăugat el.

Osborne a spus că este dificil de spus câți bani costă energia consumată, deoarece în ultimii ani prețul energiei a fluctuat puternic.

„Aș spune că impactul net este în medie de mii de dolari pe lună, dar nu de zeci de mii”, a spus el.

Acest lucru se datorează în parte faptului că liceul folosește becuri fluorescente și LED foarte eficiente, a spus el. Și, atunci când este posibil, profesorii au scos manual becurile din corpurile de iluminat din sălile de clasă și au oprit întrerupătoarele neconectate la sistemul principal pentru a stinge unele dintre luminile exterioare.

Totuși, luminile aprinse tot timpul la liceu înseamnă o risipă vizibilă de bani ai contribuabililor, a spus consiliul local al orașului Wilbraham într-o scrisoare din 8 august 2022 către membrii districtului școlar regional Hampden-Wilbraham.

„Imaginea pe care o proiectează este una de dezordine într-o perioadă în care multe familii din comunitățile pe care le deservește districtul se luptă cu propriile costuri cu energia”, au scris ei.

Oficialii locali speră că problema va fi rezolvată în curând. Paul Mustone, președintele Reflex Lighting Group, care se ocupă de managmentul luminilor, a spus că piesele de care au nevoie pentru a înlocui sistemul de la școală au sosit în sfârșit din China și se așteaptă fie instalate în vacanța din februarie.

„Și da, va exista un comutator acționat de la distanță, astfel încât să nu se mai întâmple o astfel de situație”, a spus Mustone.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri