Se înmulțesc atacurile asupra liderilor ocupației rusești din sudul Ucrainei. Atentat cu bombă, dejucat în Herson

Data actualizării: Data publicării:
Mașină distrusă într-un atentat cu bombă
Dmitri Savlucenko, șeful departamentului de tineret și sport al regiunii ocupate Herson, a fost ucis într-un atentat cu bombă în luna iunie. Foto: Profimedia Images

Autorităţile ruse din regiunea ucraineană Herson, cucerită de Moscova, au afirmat luni că au dejucat un atentat împotriva liderului lor din acest teritoriu, pe care Kievul încearcă să-l elibereze de sub ocupația rusă, transmite AFP.

Potrivit administraţiei de ocupaţie din Herson, localnici au semnalat că pe o şosea pe care urma să treacă maşina lui Vladimir Saldo a fost instalat un dispozitiv exploziv improvizat.

„Teroriştii ucraineni încearcă să împiedice revenirea la pace în regiunea Herson”, a denunţat administraţia pe contul său de Telegram, alături de o fotografie ce ar înfăţişa respectivul dispozitiv.

Atacurile împotriva responsabililor instalaţi de Moscova în regiunile ocupate Herson şi Zaporojie, din sudul Ucrainei, s-au înmulţit în ultimele săptămâni, Rusia denunţând „acte de terorism” din partea Ucrainei, scrie Agerpres.

La sfârşitul lui iunie, un funcţionar din administraţia de ocupaţie a fost ucis la Herson. Mai devreme luni, autorităţile de ocupaţie din regiunea Zaporojie au afirmat că au doborât un „sabotor” ucrainean care mitraliase domiciliul unui funcţionar în districtul Melitopol, fără a-l vătăma.

„În cursul nopţii, sabotorul a tras asupra casei funcţionarului, apoi a încercat să se ascundă într-o zonă împădurită din Melitopol (...) În momentul arestării, a opus rezistenţă, deschizând focul, apoi a fost rănit mortal în ripostă”, a explicat pe Telegram un reprezentant al administraţiei, Vladimir Rogov.

Armata ucraineană este angajată de câteva săptămâni într-o contraofensivă pe frontul din Herson, în condiţiile în care grosul trupelor ruse sunt desfăşurate în Donbas, în estul ţării. Kievul a reuşit să recâştige teren şi să se apropie de oraşul Herson, un oraş mare cu 290.000 de locuitori, dar nu a reuşit până acum să străpungă în profunzime apărarea rusă.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri