Sectorul turistic din China, în cădere liberă în urma virusului mortal. Valorile pe bursă scad alert, companiile iau măsuri urgente

Data actualizării: Data publicării:
Health Screenings In South Korea For The Wuhan Coronavirus
Foto: GettyImages

Sectorul turistic din China este zdruncinat de extinderea epidemiei cu coronavirus, în condițiile în care peste 400 de milioane de chinezi erau așteptați să călătorească pentru Anul Nou Lunar, care începe vineri, relatează BBC.

Aceasta este perioada cea mai aglomerată pentru companii aeriene şi turistice, precum şi pentru companiile turistice.

Şi totuşi, anul acesta, zborurile și rezervările la hoteluri au fost anulate, în contextul impunerii restricţiilor de călătorie şi a recomandărilor ca oamenii să stea acasă.

Multe companii aeriene au anunțat că vor restitui costul călătoriilor sau că vor permite pasagerilor să le reprogrameze gratuit.

După ce Administrația Aviației Civile din China a anunțat că ar trebui să se aprobe rambursări pentru zborurile anulate, cele trei mari companii aeriene ale țării, China Southern Airlines, China Eastern Airlines și China Air, au înregistrat scăderi ale valorii acțiunilor.

Valoarea China Eastern Airlines a scăzut cu aproximativ 13% în această săptămână.

Compania aeriană Cathay Pacific a fost printre primele care au permis pasagerilor programați să zboare către sau dinspre Wuhan să îşi reprogrameze gratuit călătoria, permițând însoțitorilor de zbor să poarte măști chirurgicale.

Cea mai mare agenție de turism online din China, Trip.com, renunță la taxele de anulare la toate hotelurile, închirieri de mașini și bilete pentru atracții turistice către Wuhan și „monitorizează activ situația pentru a asigura siguranța tuturor călătorilor”.

Grupurile hoteliere au fost de acord să ramburseze sumele plătite de turiștii care doresc să își anuleze călătoriile în Wuhan și în alte părți din China.

Atât InterContinental Hotels Group (IHG) cât și Hyatt vor permite oaspeților să schimbe sau să își anuleze rezervările la majoritatea hotelurilor chineze în timpul vacanței de Anul Nou Lunar. IHG are 443 de hoteluri în China, Hong Kong, Macau și Taiwan sub diferite mărci, cu patru în Wuhan.

De asemenea, operatorii de cazinouri s-au confruntat cu scăderea acțiunilor, în special cele din Macao. Orașul găzduiește cazinouri deținute de Sands Las Vegas și Wynn Resorts.

În afara Chinei, brandurile de articole de lux sunt, de asemenea, susceptibile de a fi afectate, pentru că turiștii chinezi rămân acasă și nu vor mai face cumpărături. LVMH, care deține brandurile Burberry, Louis Vuitton și Hermes, s-a confruntat cu o reducere a prețului acțiunilor în această săptămână.

În China, 26 de oameni au murit și peste 800 s-au îmbolnăvit. 13 cazuri au fost depistate până acum și în alte țări din Asia. Pentru prima dată de la descoperirea virusului, a murit un pacient din afara focarului, la aproape 1.000 de kilometri de punctul zero.

Wuhan este locul în care au fost raportate primele cazuri din focar. De atunci, virusul gripei s-a răspândit în mai multe zone din China și la nivel internațional, cazuri fiind confirmate în Singapore, Thailanda și SUA.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri