Senzorii balonului de spionaj chinezesc au fost recuperați din ocean

Data publicării:
Resturi din balonul chinezesc doborât de armata SUA sunt depozitate pe un vas al marinei americane.
Senzorii balonului de spionaj chinezesc au fost recuperați din ocean. Foto: Profimedia Images

Armata SUA a recuperat din Oceanul Atlantic senzori, piese electronice şi bucăţi din sistemul de antene al balonului de spionaj chinezesc doborât pe 4 februarie, a anunţat Pentagonul, potrivit The Guardian.

"Echipajele au recuperat resturi semnificative, inclusiv senzorii prioritari şi piese electronice, precum şi porţiuni mari ale structurii", se arată într-un comunicat al Departamentului Apărării.

De asemenea, a fost recuperată şi o porţiune de peste 9 metri din sistemul de antene.

Consiliul de Securitate Naţională al Statelor Unite crede că balonul face parte dintr-o "flotă" pe care China o foloseşte pentru spionaj încă de pe timpul mandatului lui Donald Trump.

"Funcţiona încă de pe vremea administraţiei precedente, însă ei nu au detectat-o", a declart purtătorul de cuvânt al consiliului, John Kirby.

"Noi le-am detectat şi le-am monitorizat. Şi le-am studiat cu atenţie pentru a afla despre ele cât de mult putem. Ştim că aceste baloane de supraveghere ale Republicii Populare Chineze au traversat zeci de ţări de pe mai multe continente, inclusiv statele unora dintre cei mai apropiaţi parteneri ai noştri", a adăugat acesta.

Detalii despre piesele recuperate vor fi prezentate, marţi, senatorilor americani, într-o şedinţă cu uşile închise.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri