Serviciile de informaţii britanice: Rusia vizează zonele populate din Ucraina. A folosit aceeași tactică în Cecenia și Siria

Data publicării:
Clădiri distruse în Ucraina
Clădiri rezidențiale din Borodianka distruse în urma bombardamentelor. Foto: Profimedia Images

Serviciile militare de informaţii britanice au anunţat că forţele ruse vizează zonele populate din Ucraina, încercând să afecteze moralul populației, tactică pe care a folosit-o în Cecenia și Siria. Pe de altă parte, rezistenţa ucraineană i-a luat prin surprindere pe ruși, care au fost încetiniți de ucraineni, mai arată serviciile britanice.

„Amploarea şi forţa de rezistenţă ucraineană continuă să surprindă Rusia”, au anunţat duminică serviciile militare britanice de informaţii.

Rusia „a răspuns prin vizarea zonelor populate în mai multe locuri, inclusiv în Harkov, Cernigov şi Mariupol”, potrivit sursei citate.

„Rusia a folosit tactici similare în Cecenia în 1999 şi în Siria în 2016, făcând uz de armament atât din aer, cât şi de la sol”, potrivit serviciilor militare britanice de informaţii.

Rusia a negat în mod repetat că vizează zonele cu civili. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După zece zile de război, Rusia începe „să realizeze costul real al războiului”, spune un consilier apropiat al președintelui ucrainean, care precizează că din acest punct negocierile pot fi „constructive”. În paralel, sâmbătă noapte Volodimir Zelenski a avut o nouă discuție telefonică cu Joe Biden, căruia i-a cerut mai mult ajutor financiar pentru a rezista invaziei Rusiei. Orașul-port Mariupol este în continuare sub blocadă rusească și de cinci zile nu mai are curent, apă și căldură. Atacurile din timpul nopții, în nordul țării, s-au soldat cu victime, potrivit serviciilor de urgență ucrainene.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri