Și Tom Hanks era pe lista bărbatului care l-a lovit cu ciocanul în cap pe soțul lui Nancy Pelosi. Ce a declarat agresorul la proces

Data actualizării: Data publicării:
tom hanks
WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 24: Tom Hanks at HISTORYTalks 2022: Your Place in History at DAR Constitution Hall in Washington, DC on September 24, 2022. Copyright: xPatsyxLynchx,Image: 725933485, License: Rights-managed, Restrictions: PUBLICATIONxNOTxINxUSA, Model Release: no

Bărbatul care l-a agresat cu un ciocan, la sfârşitul lui octombrie, pe soţul preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, în speranţa că o va găsi pe ea, le-a spus anchetatorilor că voia să îi atace și pe guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, fiul preşedintelui, Hunter Biden, şi actorul Tom Hanks. Referindu-se la agresiunea din casa lui Pelosi, el a spus că soțul acesteia a fost "destul de prietenos", dar asta nu l-a oprit să îl lovească "cu toată forţa".

Inculpat printre altele pentru tentativă de omor, David DePape a fost adus în faţa unui tribunal din San Francisco, în cursul unei audieri preliminare care urmează să stabilească dacă trebuie să facă obiectul unui proces, potrivit Agerpres.

În faţa judecătorului, procurorul a difuzat mai multe părţi ale unui interogatoriu efectuat de poliţie imediat după agresiunea lui Paul Pelosi, pe când suspectul se afla încă în spital.

Canadianul de 42 de ani, fost activist nudist şi adept al teoriilor conspiraţiei pe reţelele sociale, a descris atunci intruziunea sa în casa din San Francisco a familiei Pelosi, despre care a spus că a avut loc într-o atmosferă destul de cordială, până la atac. "L-am ameninţat o dată sau de două ori, dar în general a fost destul de prietenos", a explicat suspectul în timpul acestui interogatoriu, raportat de San Francisco Chronicle. În faţa poliţiştilor, el a recunoscut, totuşi, că l-a lovit pe Paul Pelosi "cu toată forţa" cu ciocanul.

Dotat în special cu o frânghie, perechi de mănuşi şi bandă adezivă, suspectul a vizat-o iniţial pe Nancy Pelosi, cu câteva zile înainte de alegerile americane de la jumătatea mandatului. El intenţiona să îi "fractureze rotulele" parlamentarei dacă aceasta nu recunoştea "minciunile" taberei democrate, potrivit anchetei. Dar lidera democraţilor din Congres se afla la Washington în acea zi. Înainte de a i se fractura craniul, soţul ei, Paul Pelosi, 82 de ani, a reuşit să apeleze rapid şi pe ascuns serviciile de urgenţă şi a lăsat linia telefonică deschisă.

Autorităţile americane consideră că suspectul avea intenţia să o răpească pe Nancy Pelosi, a doua persoană în ordinea de protocol după vicepreşedinta Kamala Harris pentru a-l înlocui pe Joe Biden în caz de forţă majoră.

DePape a mai afirmat în cursul interogatoriului că dorea să atace alte personalităţi americane, în special guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, fiul preşedintelui, Hunter Biden, şi actorul Tom Hanks, au indicat în timpul audierii o poliţistă.

Ea nu a precizat dacă poliţiştii au putut stabili că suspectul avea deja planuri concrete în acest scop, potrivit postului local KRON4, care a relatat mărturia ei.
Dacă va fi judecat, suspectul riscă o pedeapsă de până la închisoarea pe viaţă, potrivit procurorului general din San Francisco. El este, de asemenea, inculpat separat de justiţia federală.

La începutul lui noiembrie, Nancy Pelosi a explicat că recuperarea completă a soţului ei, care a fost operat şi a petrecut o săptămână în spital, "va fi lungă".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri