Ce a strigat bărbatul care l-a atacat cu ciocanul pe soțul lui Nancy Pelosi. Reacția lui Joe Biden

Data publicării:
Local and Federal law enforcement confer outside the house where an assilant attacked Paul Pelosi, the husband of Speaker of ther House Nancy Pelosi, at the couple's home In San Francisco
Poliția face investigații la casa soților Pelosi, unde a avut loc atacul. Foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a denunţat agresiunea „josnică” asupra soţului liderei democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, atacat în cursul nopţii la domiciliul său. Atacatorul, înarmat cu un ciocan, pare că o viza de fapt pe șefa Camerei Reprezentanților .

În noaptea de joi spre vineri, Paul Pelosi a fost atacat la domiciliul său de un bărbat cu un ciocan, care de fapt o căuta pe Nancy Pelosi.

„Nu există loc” pentru violenţă politică în America, a insistat preşedintele Joe Biden vineri, în cursul unei vizite de campanie în Philadelphia.

„Destul, este destul” a insistat liderul de la Casa Albă, subliniind că atacatorul a strigat „Unde este Nancy?”, asemenea unor protestatari care au intrat în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021, potrivit mass-media.

Nancy Pelosi, în vârsta de 82 de ani, se afla la Washington în momentul atacului, care a fost condamnat ferm de întreaga clasă politică americană.

Paul Pelosi, de asemenea octogenar, „a suferit cu succes o intervenţie chirurgicală pentru fractură de craniu şi răni grave la braţul drept şi la mâini” şi ar urma „să se recupereze complet”, a indicat purtătorul de cuvânt al preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Drew Hammill.

Motivele suspectului, care a fost reţinut, fac obiectul unei investigaţii la care participă poliţia federală - FBI - şi poliţia Capitoliului, responsabilă cu protejarea membrilor Congresului.

David DePape, în vârstă de 42 de ani, a fost identificat vineri de poliție ca fiind suspectul în cazul atacului asupra lui Paul Pelosi în locuința din San Francisco.

Două dintre rudele lui DePape au declarat pentru CNN că DePape s-a înstrăinat de familia sa și au confirmat că al lui era un cont de Facebook care vineri a fost retras de pe rețeaua socială.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri