Șoigu se laudă că Rusia își accelerează producția de tancuri și lansatoare de rachete

Data publicării:
Rusia accelerează producția de tancuri
Şoigu a subliniat și necesitatea producţiei de sisteme antidrone. Foto: Profimedia

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt necesare mai multe eforturi pentru a creşte producţia de echipamente de protecţie a tancurilor, relatează Reuters, conform Agerpres. 

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat o înregistrare video care îl arată pe Serghei Şoigu vizitând o fabrică de tancuri din oraşul siberian Omsk şi întâlnindu-se cu muncitorii, pe care i-a lăudat pentru depăşirea planurilor de producţie.

Acesta a mai spus responsabililor unităţii industriale în imaginile video difuzate și că: „Uzina din Omsk şi-a făcut planul. Pot spune chiar că s-a înregistrat o depăşire a planului. Problemele şi sarcinile pe care le-am decis în timpul ultimei noastre vizite au fost aproape toate rezolvate".

Construirea de noi tancuri este o necesitate pentru Rusia, din cauza pierderilor mari de echipamente în primii doi ani ai războiului declanşat de Kremlin în Ucraina. Institutul Internaţional pentru Studii Strategice a declarat în februarie că Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în Ucraina, echivalentul întregii sale cantităţi active de dinaintea războiului, şi a fost nevoită să scoată din depozite tancuri vechi pentru a le înlocui pe cele scoase din uz.

Şoigu a dat ordin factorilor de răspundere din industria militară să crească producţia de echipamente de protecţie a tancurilor şi a declarat că aprovizionarea brigăzilor de reparare a tancurilor cu toate cele necesare este un domeniu cheie de interes. „Acum trebuie să creştem semnificativ kiturile suplimentare pe care trebuie să le punem pe vehiculele aflate în luptă”, a spus el.

Personalul din Omsk i-a transmis lui Şoigu că fabrica a crescut de 2,5 ori producţia de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă Solnţepek şi că o altă tranşă a noului model de tanc de luptă T-80BVM este gata să fie trimisă pe front.

Şefii de întreprinderi i-au declarat ministrului apărării că de anul trecut au angajat încă 1.200 de oameni şi că se lucrează non-stop în două schimburi pentru a extinde capacitatea de producţie.

Şoigu a subliniat, de asemenea, necesitatea producţiei de sisteme antidrone. De la începutul anului, Kievul a efectuat frecvent atacuri cu drone asupra infrastructurii energetice ruse, lovind unele rafinării importante de petrol din Rusia, al doilea mare exportator de petrol din lume, ceea ce a dus la o creştere a preţului la petrol, notează Reuters. 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri