Soldatul rus care s-a predat dronei ucrainene spune că a luat această decizie după ce s-a văzut singur într-o tranșee plină de cadavre

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care un soldat rus se predă unei drone ucrainene,
Momentul în care un soldat rus se predă unei drone ucrainene. Sursa: captură Twitter

Soldatul rus devenit celebru după ce s-a predat unei drone ucrainene a declarat, într-un interviu pentru site-ul independent rus gulagu.net, cum a fost luat în primire de un mercenar Wagner când a ajuns pe frontul de la Bahmut și cum a ajuns, înainte de a se preda, într-o tranșee plină de zeci de cadavre de ruși uciși.

Militarul rus, care era un recrut proaspăt mobilizat în armata regulată rusă, spune că a fost transferat de către comandantul său de pluton, alături de alți doi camarazi, sub comanda unui mercenar Wagner.

„Cei de la Wagner ne-au dat un ghid care ne-a spus: Niciunul dintre voi să nu rămână în urmă, veniți după mine. Cine încearcă să se retragă, îl curăț”, a spus soldatul rus.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mercenarul Wagner a continuat apoi să-i amenințe pe recruți:

„Aveți grijă, sunt schimburi de focuri pe drum. Dacă vreunul dintre voi e prins (luat ostatic), îl împușc pe loc”

Recruții au fost escortați către o poziție apărată de mercenarii Wagner

„Eram acolo de două zile, nu știam ce se întâmplă cu noi, unde să mergem. Nu mi-am imaginat așa ceva: cadavre puse unul peste altul. În tranșeea în care mă aflam, erau 30-40 de cadavre, în adăposturi individuale, pe jumătate îngropați, ori în tranșee”, a spus prizonierul rus în interviul acordat gulagu.net, o organizație pentru drepturile omului din Rusia specializată în lupta anticorupție și demascarea abuzurilor.

Recruții puși să lupte pentru Wagner erau fără experiență militară, fără hrană și au fost amenințați că vor fi executați dacă încearcă să fugă sau sunt răniți.

Zilele trecute, armata ucraineană a luat prizonier un sodat rus cu ajutorul unei drone, în apropiere de Bahmut. Soldatul rus a reușit să ajungă la pozițiile ucrainene, în ciuda tirului camarazilor săi. Imaginile prezentate de armata ucraineană prezintă și momente 

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri