SpaceX va furniza internet Mongoliei prin Starlink. „Păstori, fermieri, afaceri, mineri vor putea accesa informaţii din lumea întreagă”

Data publicării:
CHINA INNER MONGOLIA HOLIN GOL GRASSLAND (CN)
„Păstori, fermieri, afaceri şi mineri care trăiesc şi muncesc pe teritoriul vast al ţării noastre vor putea accesa şi utiliza informaţii din lumea întreagă pentru a-şi îmbunătăţi viaţa”, a spus ministrul pentru dezvoltare digitală şi comunicaţii. Foto: Profimedia Images

Mongolia a acordat două licenţe pentru SpaceX, compania lui Elon Musk, care va opera ca furnizor de servicii de internet prin intermediul sateliţilor de pe orbita joasă, a anunţat vineri guvernul acestei ţări, potrivit Reuters. 

Milioane de utilizatori de internet din Mongolia vor avea acces la conexiuni de mare viteză prin intermediul Starlink, serviciul de internet prin satelit operat de SpaceX, a precizat guvernul într-un comunicat. 

Starlink a construit o reţea în expansiune rapidă, care cuprinde peste 3.500 de sateliţi pe orbita joasă a Terrei şi oferă conectivitate în regiuni izolate ale planetei, transmite Agerpres. 

„O reţea de cabluri de fibră optică oferă deja acces extins la internet de mare viteză pe teritoriul Mongoliei, dar această tehnologie va oferi acces mai mare zonelor greu accesibile”, a spus ministrul pentru dezvoltare digitală şi comunicaţii, Uchral Nyam-Osor. 

„Păstori, fermieri, afaceri şi mineri care trăiesc şi muncesc pe teritoriul vast al ţării noastre vor putea accesa şi utiliza informaţii din lumea întreagă pentru a-şi îmbunătăţi viaţa”, a mai precizat acesta. 

Cooperarea formală dintre guvernul Mongoliei şi SpaceX a fost iniţiată în februarie în 2023, în timpul Mobile World Congress din Barcelona. 

Luna trecută, prim-ministrul L. Oyun-Erdene a avut o întâlnire virtuală cu Musk, directorul executiv al Tesla, prilej cu care au discutat posibile investiţii şi cooperări în sectorul automobilelor electrice. 

Mongolia, o ţară plină de resurse, are zăcăminte de minerale rare şi de cupru, materiale esenţiale în lanţul de aprovizionare din procesul de fabricaţie al maşinilor electrice.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri