Spania a ales altă strategie față de celelalte țări europene, iar numărul infectărilor a scăzut. Premierul Sanchez: Planul funcționează

Data actualizării: Data publicării:
Spania a ales altă strategie față de celelalte țări europene, iar numărul infectărilor a scăzut
Spania a ales altă strategie față de celelalte țări europene, iar numărul infectărilor a scăzut. Sursa foto: Profimedia Images

Strategia Spaniei în faţa pandemiei de COVID-19, de declarare a stării de urgență pentru șase luni, "dă rezultate", a declarat duminică premierul spaniol Pedro Sanchez, care a prezentat planul de vaccinare al ţării sale pentru 2021, relatează AFP.

Spania a înregistrat numai 400 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, în medie, timp de 14 zile, faţă de 530 de cazuri la începutul lunii, a precizat Pedro Sanchez după un summit online G20 care a avut loc timp de două zile.

Aceasta este dovada faptului că starea de urgenţă declarată luna trecută, care a permis autorităţilor regionale să adopte o serie întreagă de restricţii, dă rezultate, a spus el.

"Strategia funcţionează", a menţionat premierul spaniol, scrie Agerpres.

El a adăugat că ţara sa a reuşit să obţină o reducere a numărului de cazuri fără a impune serii treptate de restricţii, aşa cum au ales să facă alte ţări europene.

Sanchez a prezentat planul guvernului pentru a imuniza "o parte substanţială" din cei 47 de milioane de locuitori ai ţării până la mijlocul anului 2021. Această campanie de vaccinare urmează să fie lansată în ianuarie în 13.000 de puncte ale ţării.

În 30 octombrie, Spania a anunțat o măsură dură, cu restricții aplicabile pe întreg teritoriul - stare de urgență valabilă până în 9 mai 2021. 

Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul Spaniei și presupune, de exemplu, restricții de circulație pe timp de noapte, între ora 23:00 și 6:00, sunt interzise deplasările între regiunile autonome, cu excepția motivelor esențiale – de sănătate, familiale, de muncă.

De asemenea, sunt restricționate întâlnirile, adunările publice, tocmai pentru acestea sunt situații care duc la propagarea necontrolată a coronavirusului.

Prima dată când Spania a fost în stare de urgență a fost nevoie de prelungirea acesteia din două în două săptămâni, ceea ce a complicat foarte mult lucrurile. Astfel, guvernul spaniol a vrut să nu se mai lovească de această problemă, așa că a luat măsura pentru șase luni, iar rezultatele încep să se vadă.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri