Video Imagini cu schiori în noroi. Pârtiile celebre din Elveția au rămas fără zăpadă

Data actualizării: Data publicării:
Schiorii din staţiunea elveţiană Wengen traversează peticele de noroi de pe pârtie.
Schiorii din staţiunea elveţiană Wengen traversează peticele de noroi de pe pârtie. Foto: Captură video/TikTok/amin1a7

Iubitorii sporturilor de iarnă care au venit la schi în Elveția sunt nevoiți acum să-și croiască drum peste peticele mari de noroi de pe pârtii din cauza lipsei de zăpadă, arată mai multe filmări făcute în stațiunea Wengen, scrie Switzerland Times.

Un astfel de clip postat pe TikTok a strâns deja peste 500.000 de vizualizări. În el se observă că zăpada a dispărut de tot de pe o porţiune de pârtie, iar cei aflați pe schiuri se chinuiesc, sprijinindu-se în bețe, să avanseze prin norori.

 

@amin1a7 #switzerland #foryou #viral #fürdich #crew #nature #popular #fyp #interlaken #pourtoi #fypbern #skiing #jungfraujoch ♬ Oh no, oh no, oh no, no no - Hip Hop

Imaginile au stârnit şi un val de comentarii.

"Acestea nu mai sunt sporturi de iarnă. Mai bine s-ar apuca de mers cu bicicleta sau de drumeţii", a scris un utilizator al reţelei.

"Eu aş pleca acasă. Îmi este milă de schiuri", a scris un altul.

Imaginile au fost văzute şi de preşedintele direcţiei de turism din Wengen, Rolf Wegmüller, care a dat însă asigurări că situaţia nu este atât de gravă.

Acesta a spus că este vorba doar de o porţiune de 20 - 30 de metri care a fost bătătorită tocmai de angajaţii staţiunii chemaţi să acopere pârtia cu zăpadă artificială.

"În rest pârtia este albă şi se schiază uşor", a dat asigurări Wegmüller.

Totuşi, sezonul de schi în Elveţia a fost dat peste cap de temperaturile neobişnuit de mari care s-au înregistrat în ultimele zile. Pe 1 ianuarie, termometrele au arătat şi 20 de grade, iar mai multe staţiuni, printre care şi Splugen-Tambo şi-au închis pârtiile.

"Din păcate, din cauza lipsei de zăpadă, a ploilor şi a temperaturilor mari trebuie să închidem pârtiile de schi. Nu mai este posibil să pregătim pârtiile pentru că solul este îmbibat cu apă, iar noaptea nu mai sunt temperaturi sub limita îngheţului", a declarat administratorul staţiunii.

Institutul elveţian pentru Zăpadă şi Cercetare a Avalanşelor spune că în ultimele trei decenii căderile de zăpadă au fost în continuă scădere, în special în staţiunile mai joase de 1.300 de metri din Elveţia.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri