Stoltenberg: NATO nu are niciun indiciu privind un atac intenţionat al Rusiei asupra României

Data publicării:
stoltenberg face declaratii
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.Foto: Profimedia

NATO nu are niciun indiciu că resturile de dronă găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenţionat al Moscovei, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în Parlamentul European, transmite Reuters.

"Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei, şi aşteptăm rezultatul investigaţiei aflate în desfăşurare", a spus Stoltenberg în faţa eurodeputaţilor.

Drona care a fost găsită la Ceatalchioi nu avea încărcătură explozivă și e posibil să fi fost folosită pentru spionaj, au declarat pentru Digi24.ro surse implicate în ancheta demarată de autoritățile românești.

După primele investigații făcute de specialiștii MApN, ar rezulta că drona a zburat la mică altitudine, motiv pentru care nu a apărut pe radare, și e posibil să fi fost avariată și scăpată de sub control. „A ars doar combustibilul”, susțin sursele citate. Ancheta continuă și mâine vor fi analizate toate componentele găsite la câțiva metri de malul Dunării.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut, miercuri, că bucăţi dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României, în localitatea Plaurul, care se alfă pe celălalt mal al Dunării de portul Ismail, atacat în ultimele zile de ruși.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri