Stoltenberg: Putin folosește bombe cu dispersie și alte tipuri de arme interzise de legislația internațională în Ucraina

Data publicării:
Un nor de fum se înalță de la periferia Kievului, după bombardamentul de noaptea trecută.
Un nor de fum se înalță de la periferia Kievului, după bombardamente. Foto: Profimedia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că Rusia folosește bombe cu dispersie în Ucraina, arme care sunt interzise de legislația internațională, relatează CNN. El a spus că țările NATO și aliații lor „strâng informații și monitorizează foarte atent ce se întâmplă în Ucraina”.

„Am observat folosirea de bombe cu dispersie și avem informații că sunt folosite și alte tipuri de arme care nu sunt permise de legea internațională”, a declarat Stoltenberg, vineri.

„Salut, de asemenea, decizia Curții Penale Internaționale de a deschide o investigație pentru că trebuie să ne asigurăm că Putin și Lukașenko sunt trași la răspundere pentru ce fac”, a mai spus el.

Bombele cu dispersie nu explodează doar o singură dată, ci conțin mai multe bombe mici care explodează pe arii mai mari. Folosirea lor este condamnată de comunitatea internațională din cauza riscului major de vătămare a civililor atunci când sunt aruncate în zone populate.

Și trimisul diplomatic al președintelui Statelor Unite la ONU a acuzat Rusia că se pregătește să folosească arme interzise în Ucraina. Ea i-a avertizat pe soldații ruși să nu comită crime de război.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri