SUA anunță că au ucis un lider ISIS în estul Siriei. Aviația americană acuză că a fost anterior hărțuită de avioane rusești

Data actualizării: Data publicării:
siria atac sua lider isis ucis
Trecători adunați unde a avut loc atacul cu dronă care l-a ucis pe un lider al ISIS - orașul Bzaah, în apropiere de al-Bab, Alep. FOTO: Profimedia

Aviaţia americană a efectuat un atac cu drone în data de 7 iulie, care l-a ucis pe Usamah al-Muhajir, un lider ISIS în estul Siriei, a anunţat duminică CENTCOM, Comandamentul Central al SUA, citat de Reuters. Comandamentul a precizat că în atac au fost utilizate drone MQ-9, care mai devreme în cursul zilei au fost hărțuite vreme de două ore de aviația rusească. 

"Comandamentul central al SUA a efectuat o lovitură în Siria care a dus la moartea lui Usamah al-Muhajir, un lider al ISIS în estul Siriei", arată comunicatul, fără a oferi mai multe detalii despre al-Muhajir.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În ultimul an, Washingtonul şi-a intensificat raidurile şi operaţiunile împotriva suspecţilor ISIS în Siria, ucigând şi arestând diverşi lideri ai organizației, care s-au adăpostit în zonele aflate sub controlul rebelilor susţinuţi de Turcia, după ce grupul şi-a pierdut ultimul teritoriu pe care îl deţinea în Siria în 2019.

Campania condusă de SUA, care l-a ucis şi pe fostul şef al Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, cel care se declarase «califul tuturor musulmanilor», i-a vizat de atunci pe liderii care i-au supravieţuit, mulţi dintre ei fiind suspectaţi că planificaseră atacuri în străinătate, transmite news.ro.

Cu toate acestea, comandanţii militari americani spun că ISIS rămâne o ameninţare semnificativă în regiune, deşi capacităţile sale au fost degradate, iar posibilitatea de a-şi restabili reţeaua este slăbită.

Statul Islamic a controlat o treime din Irak şi Siria la apogeul său, în 2014. Deşi a fost învins în ambele ţări, militanţii săi continuă să conducă atacuri insurgente.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri