SUA, Franţa și Marea Britanie, declarație comună: „Nimeni nu s-ar lăsa păcălit” în cazul unei „bombe murdare” în Ucraina

Data publicării:
profimedia-0728127186
Foto: Profimedia Images

„Nimeni nu s-ar lăsa păcălit” dacă Rusia ar pregăti o escaladare a conflictului din Ucraina sub pretextul folosirii de către Kiev a unei „bombe murdare”, amenințare menţionată de Moscova, au afirmat luni, într-o declaraţie comună, miniştrii de externe din Franţa, Regatul Unit şi Statele Unite.

Cei trei miniştri au „respins acuzaţiile, evident false, ale Rusiei, că Ucraina se pregăteşte să folosească o «bombă murdară» pe propriul teritoriu. Nimeni nu s-ar lăsa păcălit de o încercare de a folosi această acuzaţie drept pretext pentru o escaladare” a conflictului, au spus cei trei în declarația comună, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În cadrul unor discuţii telefonice cu omologii săi american, francez, britanic şi turc, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a discutat duminică despre conflictul din Ucraina.

În timpul acestor convorbiri, Serghei Şoigu şi-a exprimat „îngrijorările legate de eventuale provocări din partea Ucrainei, prin recurgerea la o «bombă murdară»”, potrivit unui comunicat al ministerului său.

Ministrul francez de externe, Catherine Colonna, „a discutat aseară (duminică) cu ministrul de externe ucrainean despre acuzaţiile evident false ale Rusiei”, a scris ea pe Twitter.

„Rămânem hotărâţi să ne continuăm sprijinul pentru eforturile Ucrainei de a-şi apăra teritoriul atât timp cât este necesar”, au adăugat miniştrii de externe francez, britanic şi american în declaraţia lor comună.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri