SUA: Transportul de arme către Ucraina ar putea deveni mai dificil în zilele următoare

Data publicării:
echipament militar
Ucraina a solicitat asistență militară pentru a-și dota armata. Foto: Profimedia Images

Secretarul de stat adjunct al SUA, Wendy Sherman, susține că poate deveni mai greu de transportat arme către Ucraina în zilele următoare. "Este esenţial ca ceea ce trimitem să fie ceea ce Zelenski (președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski - n.r.) cere. El ştie de ce are nevoie armata lui", a declarat, luni, responsabilul american, potrivit Reuters.

''S-ar putea să devină mai greu în zilele următoare şi va trebui să găsim alte modalităţi pentru a gestiona situaţia", a adăugat Wendy Sherman, la Madrid, în cadrul unui turneu de o săptămână pe care îl efectuează în Spania, Turcia şi Africa de Nord.  Secretarul de stat american nu a dat mai multe detalii. 

Şeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, s-a deplasat săptămâna trecută la un aerodrom neidentificat lângă graniţa cu Ucraina, care a devenit un hub pentru transportul de arme, a declarat un înalt oficial din Departamentului Apărării american, care a asistat direct la efortul multinaţional de a trimite arme în Ucraina, pe fondul invaziei Rusiei, notează CNN, citat de Agerpres.

Amplasarea aeroportului rămâne un secret pentru a proteja transporturile de arme, inclusiv rachete antitanc, în Ucraina. Armata rusă nu a vizat aceste transporturi după ce au intrat în Ucraina, a spus oficialul, dar există o anumită îngrijorare că Rusia ar putea începe să ia la ţintă livrările de armament.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri