Activiști pentru drepturile animalelor au eliberat 3.000 de nurci după ce au intrat fraudulos, noaptea, într-o fermă din Wisconsin

Data actualizării: Data publicării:
nurci in cusca
Activiști pentru drepturile animalelor au eliberat 3.000 de nurci după ce au intrat fraudulos, noaptea, într-o fermă din Wisconsin. Foto: Profimedia

Mii de nurci au fugit dintr-o fermă vestul statului Wisconsin, după ce activiștii pentru drepturile animalelor au forțat intrarea, în toiul nopții, pentru a le elibera din locul în care erau crescute pentru blană, relatează Insider.

Activiștii au eliberat săptămâna trecută 3.000 de nurci de la Ferma de blănuri Olsen din Independence, Wisconsin. Pentru a salva animalele aceștia au deschis mai multe cuști și au tăiat o gaură într-un gard, a informat The Star Tribune. Proprietarul a descoperit paguba a doua zi dimineață, relatează ziarul.

Biroul Șerifului nu a făcut publice informații despre persoanele suspecte, însă un grup anonim și-a asumat responsabilitatea pentru faptă, trimițând un mesaj către North American Animal Liberation Press Office, un site condus de Animal Liberation Front, pe care FBI l-a etichetat anterior ca grup extremist.

„Deocamdată ferma este operațională, dar poate că eliberarea nurcilor va duce la închiderea definitivă”, se arată în mesaj. „Sperăm că multe dintre nurci se bucură de libertate în sălbăticie, și că această fermă nu va mai putea reproduce mii și mii de animale în anii următori”.

Challis Hobbs, președintele unei comisii care reglementează producția blănii, a spus că eliberarea nurcilor le poate face mai mult rău decât bine.

„Practic, ele mor pentru că nu au nimic de mâncare și nu au vizuini pentru a se feri de atacurile prădătorilor”, a spus Hobbs pentru Star Tribune.

Aproximativ 90% dintre nurci au fost recuperate, a declarat pentru Star Tribune un purtător de cuvânt al Biroului Șerifului din Trempealeau.

Animalele evadate reprezentau trei sferturi din populația de 4.000 de nurci a fermei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri