Foto 2400 de oameni arestați la un protest împotriva combustibililor fosili. Activiștii pentru climă au blocat o autostradă

Data actualizării: Data publicării:
THE HAGUE - The police are starting to remove climate activists from Extinction Rebellion who are blocking the Utrechtsebaan on the A12 in The Hague. The demonstrators believe that the government should immediately stop granting fossil subsidies. The acti
Grupul de mediu Extinction Rebellion a anunţat că vrea să blocheze în fiecare zi autostrada. Sursa foto: Profimedia Images

În jur de 2.400 de oameni care participau sâmbătă, la Haga, la un protest pentru climă au fost reţinuți de poliţie după ce au blocat o autostradă, relatează dpa, preluată de Agerpres.

Protestul a fost organizat de grupul Extinction Rebellion. Poliţia a anunţat că printre cei reţinuţi la protest se numără şi mulţi minori.

sursa foto: Profimedia Images

Agenţia de presă ANP a relatat că autostrada A12 a fost blocată sâmbătă la prânz. Zona unde a fost organizat protestul se află în apropierea sediilor parlamentului şi guvernului.

Poliţia a afirmat că a folosit tunuri cu apă pentru a îndepărta protestatarii de pe autostradă.

sursa foto: Profimedia Images

Cu toate acestea, chiar şi după ce poliţia a folosit tunuri cu apă, protestatarii au rămas pe autostradă, înainte de a fi îndepărtaţi de sute de ofiţeri de poliţie şi duşi cu autobuzele pe un stadion din Haga. Ei au fost ulterior eliberaţi.

sursa foto: Profimedia Images

Este a opta oară când când autostrada A12 a fost blocată de activiştii pentru climă, a anunţat poliţia.

Proteste pentru climă au fost organizate sâmbătă şi în alte părţi ale oraşului.

Grupul de mediu Extinction Rebellion a anunţat că vrea să blocheze în fiecare zi autostrada până când guvernul va reduce toate subvenţiile pentru combustibilii fosili, precum cărbunele, petrolul şi gazul.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri