Actorul Nick Cordero a murit la 41 de ani, din cauza COVID-19, după 95 de zile în spital

Data actualizării: Data publicării:
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 27: Amanda Kloots and Nick Cordero attend the Beyond Yoga x Amanda Kloots Collaboration Launch Event on August 27, 2019 in New York City. (Photo by Noam Galai/Getty Images for Beyond Yoga)
Amanda Kloots și Nick Cordero, alături de copilul lor Elvis. Foto: GettyImages

Nick Cordero, un actor canadian cunoscut pe Broadway, a murit din cauza coronavirusului la vârsta de 41 de ani. Anunțul a fost făcut de soția lui, Amanda Kloots. Actorul a luptat 95 de zile cu virusul, din cauza căruia a pierdut un picior.

„Dumnezeu are acum încă un înger”, a scris Amanda Kloots, duminică seară, pe Instagram. „Iubitul meu soț a murit în această dimineață. A părăsit lumea înconjurat de familia care l-a iubit și care s-a rugat pentru el”, a adăugat ea, potrivit CNN.

Nick Cordero a suferit timp de 95 de zile din cauza infecției cu coronavirus, iar în urma complicațiilor bolii i-a fost amputat un picior.

Născut în Canada, s-a mutat la New York și a urmat o carieră în teatru. În 2014, Nick Cordero a fost nominalizat la premiile Tonny pentru rolul din musicalul „Bullets Over Broadway”. Pentru acest rol a primit premiul „World Theater and Outer Critics Circle Award”.

El a mai jucat în piesa de teatru „Waitress” și în musicalul „A Bronx Tale”. De asemenea, a apărut și pe micul ecran în mai multe episoade din „Blue Bloods”, „Law & Order: Special Victims Unit” și „Lilyhammer”.

El a fost internat din luna martie, la Los Angeles. În aceste trei luni, Cordero a avut mai multe momente când starea lui s-a înrăutățit, iar în luna aprilie i-a fost amputat piciorul din cauza septicemiei.

În perioada în care a stat în spital, el a suferit și alte complicații: mini-accidente vasculare cerebrale, cheaguri de sânge, traheostomie și un implant de stimulator cardiac temporar.

Timp de mai multe săptămâni a stat în comă, iar în luna mai s-a trezit, aflându-se însă într-o stare precară. „Chiar și când închide ochii obosește. Medicii așteaptă să-și recapete puterile”, spunea soția lui atunci.

„Plămânii lui Nick au fost puternic afectați. Arătau de parcă ar fi fumat timp de 50 de ani, atât de afectați erau”, a mai spus Amanda Kloots.

De altfel, medicii luau în calcul ideea unui dublu transplant pulmonar.

În urma lui au rămas soția și un copil de un an, pe nume Elvis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri